[6n] problem z podświetlaną gałką skrzyni biegów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
RemekPL
Newbie
Newbie

[6n] problem z podświetlaną gałką skrzyni biegów

Post autor: RemekPL »

Witam! Wczoraj kupiłem Polo 6n. W niej była już podświetlana gałka zmiany biegów, wie ktoś na jakiej zasadzie jest ona podświetlana?
Na baterie, czy może wewnątrz jej są kable? Miał ktoś coś takiego? Wiecie jak ją zdemontować? Tak jak ori? Bo kompletnie nie wiem jak ona jest założona, nie chcę jej uszkodzić..

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Prośba - zdemontuj ją przy pomocy szlifierki kątowej, a pozostałości spal w ruskim piecu hutniczym. Tak będzie najlepiej dla samochodu.
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Dostałem chyba z zestawu do takiej gałki co masz zapalniczkę..
W środku są bateryjki i działa to jak klikasz.
Ale co do głównej myśli odpowiedzi.. Podnosisz mieszek dźwigni zmiany biegów (jest ten materiał na takiej gumce jbc.) potem jak podniesiesz to zapewne zobaczysz to mocowanie wydaje mi się że ktoś zacisnął gałkę przy pomocy takiej skręcanej opaski metalowej..
Pomogłem ? Kliknij pomógł
Awatar użytkownika
RemekPL
Newbie
Newbie

Post autor: RemekPL »

[quote=""Winiacz""]Prośba - zdemontuj ją przy pomocy szlifierki kątowej, a pozostałości spal w ruskim piecu hutniczym. Tak będzie najlepiej dla samochodu.[/quote]

Prośba zostaje przyjęta :D

PS. Wiecie czy pasuje gałka z golfa mk4?
Obrazek
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Do polo podejdzie każda gałka z 12mm otworem montażowym, w golfinie jest chyba 23mm ale mogę się mylić ;) Pasuje jak coś gałeczka od 6n2 albo od octavii 2 bardzo ładna jest :P http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-04-g ... 53356.html
Pomogłem ? Kliknij pomógł
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”