[9n] Oświetlenie wnętrza

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Me-how
Newbie
Newbie

[9n] Oświetlenie wnętrza

Post autor: Me-how »

Witam wszystkich...

od jakiegoś czasu nie świeci mi lampka wewnętrzna, gdy przełącznik na suficie jest w pozycji środkowej (sylwetka auta z otwartymi drzwiami). Światło zapalało się w momencie otwarcia centralnego zamka i gasło po jakimś czasie. Gdy przełącznik ustawiony jest w pozycji I (włączone cały czas) to świeci. Styki w lampce sprawdziłem wydają się być ok. Czy ktoś z Państwa ma pomysł jak to naprawić?

PS Byłem ostatnio w serwisie, może oni to jakoś odłączają, żeby nie rozładować aku.

Pozdrawiam
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

Me-how, pisałem już o tym problemie na forum ;)

viewtopic.php?f=15&t=5036&p=41339&hilit=ciemno%C5%9Bci+egipskie#p41339
następnym razem za nim coś napiszesz na forum, użyj opcji szukaj :)
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
w
wiro
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wiro »

Do wymiany zamki lub zamek-zalezy z ktorej strony otwierasz drzwi i lampka sie nie swieci...
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

[quote=""wiro""]Do wymiany zamki lub zamek-zalezy z ktorej strony otwierasz drzwi i lampka sie nie swieci...[/quote]

ze względu na krańcówkę :no: jak krańcówka nawaliła to można ją naprawić. W necie na innych forach jest napisane co i jak. A łatwiejszym sposobem - dostań się do zamka drzwi, troszkę zluzuj jego obudowę tak jakbyś chciał go rozpołowić i popsikaj Contact'em ewentualnie WD-40....ale nie żałuj tych środków, zdrowo oblej ;) powinno się naprawić.
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Te krańcówki to takie same gó... jak pompy wspomagania elektrohydrauliczne. Ostatnio naprawiałem taką krańówke w golfie IV - chyba nawet dokładnie taki sam zamek jak w polo- bynajmniej wizualnie. Zrobiłem ale ile to nerw kosztowało...
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

[quote=""inginio""]Zrobiłem ale ile to nerw kosztowało...[/quote]

wiesz lepiej się podenerwować i naprawić bo uszkodzona krańcówka to duży minus. Nie dlatego , że się lampka nie zapala, ale jak masz alarm <fabryczny też> to nie uruchomi się on w trakcie inwazyjnego otwierania drzwi. Komp będzie myślał , że drzwi są zamknięte, a w rzeczywistości złodziej będzie wsiadał do naszego auta jak do swojego.
b
bewu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bewu »

[quote=""HaNsiN""][quote=""inginio""]Zrobiłem ale ile to nerw kosztowało...[/quote]

wiesz lepiej się podenerwować i naprawić bo uszkodzona krańcówka to duży minus. Nie dlatego , że się lampka nie zapala, ale jak masz alarm <fabryczny też> to nie uruchomi się on w trakcie inwazyjnego otwierania drzwi. Komp będzie myślał , że drzwi są zamknięte, a w rzeczywistości złodziej będzie wsiadał do naszego auta jak do swojego.[/quote]
Dlatego stosuję się dodatkowo inne czujki, typu czujnik ultradźwiękowy. Taki złodziej potrafi wybić szybę i bez otwierania dzwi i wchodzenia do środka wyciągnąć radio.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”