od jakiegoś czasu nie świeci mi lampka wewnętrzna, gdy przełącznik na suficie jest w pozycji środkowej (sylwetka auta z otwartymi drzwiami). Światło zapalało się w momencie otwarcia centralnego zamka i gasło po jakimś czasie. Gdy przełącznik ustawiony jest w pozycji I (włączone cały czas) to świeci. Styki w lampce sprawdziłem wydają się być ok. Czy ktoś z Państwa ma pomysł jak to naprawić?
PS Byłem ostatnio w serwisie, może oni to jakoś odłączają, żeby nie rozładować aku.
[quote=""wiro""]Do wymiany zamki lub zamek-zalezy z ktorej strony otwierasz drzwi i lampka sie nie swieci...[/quote]
ze względu na krańcówkę :no: jak krańcówka nawaliła to można ją naprawić. W necie na innych forach jest napisane co i jak. A łatwiejszym sposobem - dostań się do zamka drzwi, troszkę zluzuj jego obudowę tak jakbyś chciał go rozpołowić i popsikaj Contact'em ewentualnie WD-40....ale nie żałuj tych środków, zdrowo oblej powinno się naprawić.
Te krańcówki to takie same gó... jak pompy wspomagania elektrohydrauliczne. Ostatnio naprawiałem taką krańówke w golfie IV - chyba nawet dokładnie taki sam zamek jak w polo- bynajmniej wizualnie. Zrobiłem ale ile to nerw kosztowało...
[quote=""inginio""]Zrobiłem ale ile to nerw kosztowało...[/quote]
wiesz lepiej się podenerwować i naprawić bo uszkodzona krańcówka to duży minus. Nie dlatego , że się lampka nie zapala, ale jak masz alarm <fabryczny też> to nie uruchomi się on w trakcie inwazyjnego otwierania drzwi. Komp będzie myślał , że drzwi są zamknięte, a w rzeczywistości złodziej będzie wsiadał do naszego auta jak do swojego.
[quote=""HaNsiN""][quote=""inginio""]Zrobiłem ale ile to nerw kosztowało...[/quote]
wiesz lepiej się podenerwować i naprawić bo uszkodzona krańcówka to duży minus. Nie dlatego , że się lampka nie zapala, ale jak masz alarm <fabryczny też> to nie uruchomi się on w trakcie inwazyjnego otwierania drzwi. Komp będzie myślał , że drzwi są zamknięte, a w rzeczywistości złodziej będzie wsiadał do naszego auta jak do swojego.[/quote]
Dlatego stosuję się dodatkowo inne czujki, typu czujnik ultradźwiękowy. Taki złodziej potrafi wybić szybę i bez otwierania dzwi i wchodzenia do środka wyciągnąć radio.