Przeczytałem temat od początku i jestem pod wrażeniem ! Najladniejsze 86c jakie widziałem. Ja do swojej też bym chciał wrzucić ABU. Powodzenia w dalszych modach i śledzę temat.
Nieźle
Koła to są z Chryslera kojarze go z pewnego polo co wisiało na sprzeda. Air zapewne tez z niego? Kupiłeś te polo całe? W sumie byl w dobrej kasie bo sam tez składam airrida i niestety sporo kasy trzeba nawet jak samemu sie wszystko kompletuje.
Czekam na więcej
Fred byles blisko, to felga z Jeepa Grand Cheeroke 7j 15" et 31,75, do tego adaptery 15mm przod i 35mm na tyle, do tego naciagniete kapcie Nankang AS2 165/45. Zgadza sie, byla coupeta Tajli stoi u mnie na podworku i byla dawca czesci (zamienilem sie za mk3 cabrio), a przy okazji zostala samochodem zastepczym dla klientow, na czas kiedy zostawiaja u mnie samochody na detailing. Kuba Felga jw. AR sklada sie z poduszki Rubena 3balwankowej i wkladu FK na przodzie, rekawu i amora Koni z regulacja twardosci na tyle, 2elektrozawory 1/4", przewody 10mm (plastikowe szybkozlaczki zmienione na metalowe), Kompresor Viair400, butla 20l. W przyszlym oku planuje dac dwubalwankowa poduche z przodu i maly balwanek do tylu, a takze dolozyc sterowanie bezprzewodowe dedykowane pod IPhone i IPad.
Takie tam z trwania prac no i jakis czas temu wpadlo do mnie drugie 86C jako dawca czesci (tematu nie zakladam bo to nie moj projekt i jest roboczowozem u mnie)
YYYY... Nooo... Same niespodzianki w trakcie składania Śnieżki m.in. gaźniki tryskały paliwem dookoła, a gdy daliśmy do regeneracji okazało się, że nie ma do nich części... Padła decyzja aby kupić inne, nowsze, większe :mrgreen: . Obecnie ABU będą karmić gaźniki Keihin z Hondy CBR900RR Fireblade. Polo żyje, ma się coraz lepiej Na otwarcie sezonu z VW-Oldschool.pl powinno dojechać o własnych siłach Żeby pusto nie było dorzucam video
pierwsze 2tys. km chce przejeździć spokojnie, aby wszystko się dotarło Później pierwsze hamowanie na obecnym setupie, drugie będzie planowane po wyspawaniu dedykowanego wydechu oraz założeniu piggybacka sterującego zapłonem (podciśnienie w pełni tego tematu nie ogarnie).
Fred nie było update-ów bo kiepsko u mnie z czasem... Praca na etacie w Austrii, po godzinach detailing, a weekendami to samo tyle, że w PL.
Dla zainteresowanych przygotowaliśmy małego Onboarda
Ten trzęsący się obraz to dzieło Nigol_Jom Jak na dwie osoby na pokładzie (dodatkowe 180kg), seryjny wydech i wymaga jeszcze strojenia na hamowni... Jest więcej niż zadowalająco!
Polo przeszlo delikatny detailing, lakier zostal delikatnie odswiezony (lakiernik narobil balaganu), skory wyczyszczone i zabezpieczone, komora doprowadzona do ladu i zmeczone kola zostaly odnowione. Zima bedzie pelna korekta, poprawa kilku elementow i montaz chlodnicy oleju bo nawet Motul 300V Quartz dostaje po dupie