NoVWe stare Polo 86c by Tomazzz

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Przeczytałem temat od początku i jestem pod wrażeniem ! Najladniejsze 86c jakie widziałem. Ja do swojej też bym chciał wrzucić ABU. Powodzenia w dalszych modach i śledzę temat.
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

Nieźle :)
Koła to są z Chryslera kojarze go z pewnego polo co wisiało na sprzeda. Air zapewne tez z niego? Kupiłeś te polo całe? W sumie byl w dobrej kasie bo sam tez składam airrida i niestety sporo kasy trzeba nawet jak samemu sie wszystko kompletuje.
Czekam na więcej :)
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tomazzz »

Fred byles blisko, to felga z Jeepa Grand Cheeroke 7j 15" et 31,75, do tego adaptery 15mm przod i 35mm na tyle, do tego naciagniete kapcie Nankang AS2 165/45. Zgadza sie, byla coupeta Tajli stoi u mnie na podworku i byla dawca czesci (zamienilem sie za mk3 cabrio), a przy okazji zostala samochodem zastepczym dla klientow, na czas kiedy zostawiaja u mnie samochody na detailing.
Kuba Felga jw. AR sklada sie z poduszki Rubena 3balwankowej i wkladu FK na przodzie, rekawu i amora Koni z regulacja twardosci na tyle, 2elektrozawory 1/4", przewody 10mm (plastikowe szybkozlaczki zmienione na metalowe), Kompresor Viair400, butla 20l. W przyszlym oku planuje dac dwubalwankowa poduche z przodu i maly balwanek do tylu, a takze dolozyc sterowanie bezprzewodowe dedykowane pod IPhone i IPad.
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

ObrazekObrazek Takie tam z trwania prac ;) no i jakis czas temu wpadlo do mnie drugie 86C jako dawca czesci (tematu nie zakladam bo to nie moj projekt i jest roboczowozem u mnie)
Obrazek

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

no to jeszcze lekko rozbudujesz.
Obrazek
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

YYYY... Nooo... Same niespodzianki w trakcie składania Śnieżki m.in. gaźniki tryskały paliwem dookoła, a gdy daliśmy do regeneracji okazało się, że nie ma do nich części... Padła decyzja aby kupić inne, nowsze, większe :mrgreen: . Obecnie ABU będą karmić gaźniki Keihin z Hondy CBR900RR Fireblade. Polo żyje, ma się coraz lepiej :) Na otwarcie sezonu z VW-Oldschool.pl powinno dojechać o własnych siłach :) Żeby pusto nie było dorzucam video :)

https://www.youtube.com/watch?v=a5ESrrq2fmI

https://www.youtube.com/watch?v=1FS7KGaOVzA
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

no no jest mega dobrze teraz tylko czekać na pierwsze jazdy

hamować będziesz?
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

pierwsze 2tys. km chce przejeździć spokojnie, aby wszystko się dotarło :) Później pierwsze hamowanie na obecnym setupie, drugie będzie planowane po wyspawaniu dedykowanego wydechu oraz założeniu piggybacka sterującego zapłonem (podciśnienie w pełni tego tematu nie ogarnie).
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

w takim razie życzę powodzenia i bezawaryjności :)
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

Co taka cisza w temacie. Widziałem filmiki,że polo już poskładane i silnik też już ogarnięty. Czy to prawda? :)
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Fred nie było update-ów bo kiepsko u mnie z czasem... Praca na etacie w Austrii, po godzinach detailing, a weekendami to samo tyle, że w PL.

Dla zainteresowanych przygotowaliśmy małego Onboarda

Ten trzęsący się obraz to dzieło Nigol_Jom :P Jak na dwie osoby na pokładzie (dodatkowe 180kg), seryjny wydech i wymaga jeszcze strojenia na hamowni... Jest więcej niż zadowalająco!

https://www.youtube.com/watch?v=zORT3r6 ... e=youtu.be

Wkrótce Śnieżka będzie przechodziła proces pełnego detailingu, a następnie pierwsza sesja i byćmoże klip dzięki współpracy z 6ZeroStudio :)
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Polo przeszlo delikatny detailing, lakier zostal delikatnie odswiezony (lakiernik narobil balaganu), skory wyczyszczone i zabezpieczone, komora doprowadzona do ladu i zmeczone kola zostaly odnowione. Zima bedzie pelna korekta, poprawa kilku elementow i montaz chlodnicy oleju bo nawet Motul 300V Quartz dostaje po dupie ;)
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Awatar użytkownika
patrycju5z
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: patrycju5z »

Piękna Śnieżka :D

I środek pierwsza klasa !
Mały ale wariat!
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=38104

VW Polo 86c 1988r HZ 45KM 1.0
Ford Focus mk1 2004r TDCI 100KM 1.8
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Piękność! Proponował bym zmienić kolor korka od chłodnicy na biały/czarny.
Awatar użytkownika
tomazzz
Raczkujący
Raczkujący

Bedzie chromowana nakladka na korek, bo ciezko znalezc korek samodpowietrzajacy w czerni...
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C”