na 185/55r14 krótko jeździłem i w sumie nie wiem bo zmiane robiłem z zimowych 185/60r14 i na 195/50 tragedii w komforcie nie było jakiejś, ale za to dobrze sie trzymało drogi
Jeździłem trochę na 185/55/14 i było w miarę ok. Teraz na zimę mam w spadku dobre opony 175/65/14 i jest ciut za miękko. Już idą do mnie BBS RS772 tylko na nich jakieś chińczyki siedzą Kingstary i Accelora i chce wrzucić coś lepszego żeby jakoś autko się prowadziło i nie było strachu że nie wyhamuje. Mam okazję kupić Fulde Progresso nowki tylko z 10 roku za 400zl i tak się zastanawiam. Ma ktoś z nimi do czynienia? Jak się prowadzą? A może lepiej dołożyć do Uniroyal Rainsport 3? Miękka guma to zawsze lepsza a i ludzie sobie chwalą, nie tylko oponiarze.
Witam. Wiem że moje pytanie pewnie już gdzieś padło ale nie idało mi się znaleźc konkretnej odpowiedzi. Chodzi mi o to czy te felgi podejdą do 6n2 na oryginalnym zawieszeniu i jeśli już to na jakich oponach. Auto jeżdżone w Szwecji więc drogi troche lepsze ale czy jednak nie byłoby za twardo?
bardzo szybkie pytanko prosze o w miare szybka odpowiedz mam do kupna felgi 15 , 8j ,et 25 na to beda opony 175 50 15 wiec naciag bedzie , pytanie brzmi jak to bedzie wygladac bardzo wystawac bedzie rant ?
masz przykład u mnie w temacie felgi 8j et20
et25 będzie wystawać 5mm mniej
tył wystawać będzie około 1.5cm przód jeszcze więcej
a co do tego jak ułoży się opona PO RAZ MILIONOWY I ZA PEWNE PO RAZ 10 TOBIE PODAJE STRONĘ http://www.tyrestretch.com/index.php
ZA PISZ SOBIE JĄ WRESZCIE W ZAKŁADKACH... CZY TO TAKIE TRUDNE??!!
poza tym morzesz to zmierzyć przez użycie takiej porównywarki http://www.willtheyfit.com/
co też warto sobie dodać do zakładek jak chce się bawić w "tjuningi"
wystarczy wpisać parametry felgi obecnej oraz pożądanej, a następnie wziąć linijkę/miarkę/ekierkę i zmierzyć sobie na aucie... o czym też już już pisałem... i nie tylko ja
Witam, mam BBS RT 7.5j et 40 i teraz pytanie czy przod bedzie wadzic o amortyzator czy nie? Wykonany nawiert wiec chce zobaczyc jak to bedzie bez dystansów.