[6r]RCD510 + zestaw bluetooth i parowanie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tobiashek
Newbie
Newbie

[6r]RCD510 + zestaw bluetooth i parowanie

Post autor: tobiashek »

Nosze sie z zamiarem wymiany RCD310 na RCD510 + modul bluetooth.
Kolega w swojej octavii po takim upgradze musial wymienic jeszcze komputer na taki z wyswietlaczem graficznym zeby miec mozliwosc parowania telefonu.
Jak to wyglada w 6R? Czy RCD510 z bluetooth bedzie smigac z telefonem bez problemu? Czy da sie sparowac telefon przez radio albo 6R-owy wyswietlacz?

korzenio// dodałem tag, następnym razem temat zostanie odrzucony. Zapoznaj się z regulaminem.
n
nouanda
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: nouanda »

normalnie z wyswietlacza polo nie sparujesz. Potrzebny jest taki specjalny modulik z wyswietlaczem, albo zegary od polo 6r gti. Ja mam zegary z gti z kierownicą multi (nie musi być kierownica z przyciskami bo początkowo miałem kierownice bez sterowania), albo kupujesz sobie ten modulik. Ja mam RNS 510 z bluetooth ale musze parować na wyswietlaczu w zegarach.
http://www.volkswagen.co.uk/uploads/web ... etooth.jpg
h
hulek
Newbie
Newbie

Post autor: hulek »

Dementuję. Jestem właśnie po dołożeniu modułu bluetooth jak z fabryk. Oryginalnie Polo Comfortline było z RCD 210. Wymieniłem na RCD 510 produkcja 2011, a potem dołożyłem BT. Potrzeba do tego:

- wiązki BT do RCD/RNS-510 z pełną obsługą A2DP, tzn. stereo* (najlepiej od razu plug&play, do kupienia na allegro np. od car systems, vagsystems albo na aliexpress "vw bluetooth harness plug & play", zwykle od razu z mikrofonem sprzedają)
- mikrofonu 3B0 035 711 B (allegro, aliexpress)
- modułu UHV Plus/High z obsługą RCD510, możliwość odbierania rozmów w przez radio, książkę telefoniczną, wykaz połączeń nieodebranych/przychodzących/wychodzących. Ja zamontowałem 7E0035730A (fabrycznie montowany w Polo od 2010 do 2011, może być też (zgodnie z ETKA) fabrycznie montowane 5K0035730F lub 7P6035730G i nowsze (7P6035730 K,J,M). Nie będą działały moduły 3C8XXXXXX.

Montaż kabli jest prosty, moduł trafia pod siedzenie pasażera, nie trzeba styropianu 1K0919737M, bo nawet ETKA podaje, ze styropian nie do tego modelu (6R), do modułu można przykleić rzep i w ten sposób go przyczepić do tapicerki (mój tak miał od razu). Pozostaje jeszcze kodowanie i hula. Telefon paruje się tak: w telefonie znajdujesz zestaw VW PHONE i parujesz podając PIN 0000. Radio "zaciąga" książkę telefoniczną, wykaz numerów odebranych/nieodebranych i działa. Przetestowane z Iphone 5s i Samsung Alpha.

Całe menu telefonowania pojawia się po sparowaniu telefonu pod przyciskiem PHONE w RCD510.

Tak więc jak najbardziej DA SIĘ, bez dodatkowych modułów z wyświetlaczem.

* stare wiązki do BT były tylko mono, w efekcie czego po zmianie modułu muzyka grała tylko na prawym kanale. Nowe wiązki mają dwa dodatkowe przewody obsługujące lewy kanał.
S
Sochan
Newbie
Newbie

Post autor: Sochan »

Gdzie należy wyprowadzić mikrofon?
hulek pisze: Dementuję. Jestem właśnie po dołożeniu modułu bluetooth jak z fabryk. Oryginalnie Polo Comfortline było z RCD 210. Wymieniłem na RCD 510 produkcja 2011, a potem dołożyłem BT. Potrzeba do tego:

- wiązki BT do RCD/RNS-510 z pełną obsługą A2DP, tzn. stereo* (najlepiej od razu plug&play, do kupienia na allegro np. od car systems, vagsystems albo na aliexpress "vw bluetooth harness plug & play", zwykle od razu z mikrofonem sprzedają)
- mikrofonu 3B0 035 711 B (allegro, aliexpress)
- modułu UHV Plus/High z obsługą RCD510, możliwość odbierania rozmów w przez radio, książkę telefoniczną, wykaz połączeń nieodebranych/przychodzących/wychodzących. Ja zamontowałem 7E0035730A (fabrycznie montowany w Polo od 2010 do 2011, może być też (zgodnie z ETKA) fabrycznie montowane 5K0035730F lub 7P6035730G i nowsze (7P6035730 K,J,M). Nie będą działały moduły 3C8XXXXXX.

Montaż kabli jest prosty, moduł trafia pod siedzenie pasażera, nie trzeba styropianu 1K0919737M, bo nawet ETKA podaje, ze styropian nie do tego modelu (6R), do modułu można przykleić rzep i w ten sposób go przyczepić do tapicerki (mój tak miał od razu). Pozostaje jeszcze kodowanie i hula. Telefon paruje się tak: w telefonie znajdujesz zestaw VW PHONE i parujesz podając PIN 0000. Radio "zaciąga" książkę telefoniczną, wykaz numerów odebranych/nieodebranych i działa. Przetestowane z Iphone 5s i Samsung Alpha.

Całe menu telefonowania pojawia się po sparowaniu telefonu pod przyciskiem PHONE w RCD510.

Tak więc jak najbardziej DA SIĘ, bez dodatkowych modułów z wyświetlaczem.

* stare wiązki do BT były tylko mono, w efekcie czego po zmianie modułu muzyka grała tylko na prawym kanale. Nowe wiązki mają dwa dodatkowe przewody obsługujące lewy kanał.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „6R”