86c2F GENESIS 1.3 GT by Adek1983

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

Faktycznie, ale chodzi mi o taką dokładniej http://allegro.pl/top-masa-uszczelniaja ... 10198.html i ona jest właśnie na kauczuku jak pisał Adrian
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Drugi próg ogarnięty i pomalowany podkładem. Dziś idzie druga warstwa a jutro kompresor i nakładam baranek. Pozostaje jeszcze znaleźć korki do zaślepienia progów i będzie po temacie.
Awatar użytkownika
miniekzgr
Początkujący
Początkujący

Post autor: miniekzgr »

Swietna robota!! Polóweczka super. :)

Wracając do Genesisa z Piły to właśnie stoi u Mnie pod domem :blind:
Ostatnio zmieniony 16 cze 2015, 21:23 przez miniekzgr, łącznie zmieniany 1 raz.
MK1 GTD

Audi A6 Allroad

Audi A4 avant tdi quattro
Awatar użytkownika
Wojciechus

To dobrze, auto trafia w forumowe ręce a nie na wieś do wożenia gnoju z jednej kupki na drugą ;)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

To się okaże po czynach :-D Czekam z niecierpliwością na temat na naszym forum.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Dziś Gienek przeszedł przegląd. Dodatkowo poprosiłem o ustawienie świateł. Wszystko jest ok. Dodatkowo dziś znowu zalałem do pełna i spalanie wyszło 5,63L/100km. Mega szok jak dla mnie. A powiem szczerze, że jazda normalna, od czasu do czasu pociskam jak trzeba wyprzedzić.

Co do prac na dziś, to muszę naprawić linkę fotela kierowcy (nie składa się). Zamienić miejscami pasy bezpieczeństwa, bo przy montażu się pomyliłem. Spróbuję też wymienić lusterko wsteczne. I założę w końcu plastikowe osłony prowadnic foteli.
Awatar użytkownika
Wojciechus

Adrian, jak będziesz robił linkę do fotela to zrobiłbyś małego tutoriala foto co jak robić żeby nic nie zepsuć? Mam u siebie ten sam problem i bym chętnie się wsparł jakimiś wskazówkami.

PS: nie wiesz czy 86c i 2f miało takie same pasy? W jednej polce mam skręcony pas i nie da się go zwijać.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

@Wojciechus - Manual rozbierania foteli jest na http://www.vwpolo-info.de. Ale w najbliższym czasie przygotuję swój, bo mam drugi komplet siedzisk GENESIS do rozbiórki i czyszczenia. A linkę puki co przełożyłem z drugiego kompletu. Ale w najbliższym czasie zakupię ze dwa komplety linek tak na zaś :)

Niestety pogoda nie pozwala na wszystko, ale udało mi się naprawić mechanizm składania fotela kierowcy. Zamieniłem pasy miejscami - teraz nic się nie skręca. Osłony prowadnic przednich foteli założone są tylko częściowo. Nie mam takiego bolca/śrubki, która blokuje te osłony. Może ktoś ma fotkę jak to wygląda u was?

Na późne popołudnie zostawiłem sobie wymianę lusterka wewnętrznego.
Awatar użytkownika
Wojciechus

Wyłowiłeś kolejną różnicę pomiędzy polówkami - dyskretną a jednak. U mnie w Style w ogóle osłony prowadnic nie mają tych elementów mocujących, są tylko na wsuwkę. W GT natomiast mam mocowane na śrubkę a od góry mają taką walcowatą zaślepkę.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Lusterko wymienione. Jest troszkę szersze, podejrzewam, że z golfa MK2, ale mi pasuje.

Obrazek

Co do osłon prowadnic, to zauważyłem, że wszystkie w ETCE mają ten sam numer OEM, ale inne systemy mocowania. Tak jak piszesz Wojciechus jedne są tylko wsuwane, inne mają na końcu zatrzask, a inne tak jak u Ciebie w GT i u mnie w Gienku jest dodatkowy bolec. Doszedłem do wniosku, że nagwintuję otwór w prowadnicy M4 i wstawię czarny wkręt, będzie jak fabryka. Z ciekawostek wstawiłem drugi subwoofer do bagażnika i sprawdziłem jak to gra... Zmobilizuje mnie to do wykonania uchwytu w bagażniku :)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

W ostatnich dniach nudziłem się z radiem Alpha i Beta w wersji III. W obu egzemplarzach podmieniłem podświetlenie na LED. Odcień zieleni w modelu Alpha bardziej przypadł mi do gustu. W najbliższym czasie zajmę się radiem GAMMA III w wersji GENESIS.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

W temacie GIENKA się dzieje. Jestem w trakcie wymiany podświetlenia panelu w radiu GAMMA III. Zostanę w tym przypadku przy tradycyjnym żarówkowym podświetleniu. Przy przeróbce na LED dużo dłubania jest a szkoda mi zepsuć oryginalne radio. Mam jeszcze jeden zwykły egzemplarz, to na nim może kiedyś przetestuję. Dodatkowo udało mi się nabyć uchwyt subwoofera w bagażniku. W najbliższych dniach mam nadzieję pojawią się fotki z montażu zestawu w aucie.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Tak jak obiecywałem zamieszczam fotki. Subwoofer już na swoim miejscu w bagażniku. Dwa lata poszukiwań uchwytu i w końcu się udało. Miniekzgr wielgachne dzięki :piwo: A na następnych fotkach wyprane boczne wykładziny bagażnika. Do pełni szczęścia został uchwyt apteczki - mam już nagrany u ELWIS.PL.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
miniekzgr
Początkujący
Początkujący

Post autor: miniekzgr »

[quote=""adek1983""]Tak jak obiecywałem zamieszczam fotki. Subwoofer już na swoim miejscu w bagażniku. Dwa lata poszukiwań uchwytu i w końcu się udało. Miniekzgr wielgachne dzięki :piwo: A na następnych fotkach wyprane boczne wykładziny bagażnika. Do pełni szczęścia został uchwyt apteczki - mam już nagrany u ELWIS.PL.[/quote]

Spoczko :cool:
MK1 GTD

Audi A6 Allroad

Audi A4 avant tdi quattro
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Sobota, chwilowy nadmiar czasu wolnego to strzeliłem polerkę tylnych lamp.Pięknie przejrzały. Fotki pojawią się lada chwila, tylko przestanie padać deszcz.

Obrazek Obrazek Obrazek

A przy niedzieli postanowiłem przyszyć rzepy do bocznych wykładzin bagażnika i tak to wyszło:

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”