Tutaj możesz testować możliwości forum.

Moderator: Global Moderator

k
konrado85

Post autor: konrado85 »

Dzięki Marcin. Jutro jade do laky45 po lampy. Tak ze na chwile obecna temat lapm zawieszony;)
k
konrado85

Ehhh, zamiast do przodu to się cofam, nie zdążyłem zmienić rozrządu i efekt
Obrazek
Obrazek

Więc głowica do planowania, nowe graty
Obrazek
Obrazek
Czas też było się wziąść za lampy, chcąc zostawić oryginalne lampy postanowiłem zamienić klosze z zamienników TYC, wyszło w miarę zadowalajaco, Obrazek
k
konrado85

Autko kupione w miarę niedawno, Paffcio sam wie ile rzeczy do ogarnorcia:-) już kilka rzeczy zrobionych, zmienione boczki, niestety też nie są w rewelacyjnym stanie, choć Chistopherek zapewniał że są idealne.
k
konrado85

Dzięki chłopaki za wsparcie, pomału przy aucie będzie dłubane, mam nadzieję zrealizować wszystkie plany z listy i może nawet coś więcej, na pewno na przyszły sezon będzie bardziej reprezentatywne ;-)
k
konrado85

Przy aucie ciągle coś się dzieje, wpadł znaczek gti na tył, lampy już nie straszą, mam nadzieję niebawem przywita grill z gti, zastanawiam się tylko jak odczekać zaslepke by nie zrobić szkód na lakierze, jeżeli jest przyklejony tak jak nieszczęsne brewki to nie będzie dobrze (silikon do klejenia szyb) po zrobieniu głowicy silnik dymi trochę z wydechu, po zdjęciu filtra powietrza widać ślady oleju leżące z odmy :|
Naprawiony też mechanizm szyby kierowcy, jak się okazało był to drobiazg, slizg z jednej strony wypadł z szyny i silniczek wariowal. Jak narazie odwiedzane dwa miejsca, wiadomo slesin i udało się być choć przez chwilę na dynóvwce.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
No i pękło 200
Obrazek
k
konrado85

Marcin, nie ma się co martwić, jak się zesra to się swap'a zrobi ;-) oby tak się nie stało, przynajmniej nie prędko :-)
BraHOL 12
Faktycznie, tak myślałem że wracasz z dynóvwki, my w tym roku byliśmy tylko na 2 godzinki bo droga do Katowic nas czekała, w przyszłym roku lepiej zagospodarujemy czas :-) jak coś niebawem będzie Pogoria treffen więc zapraszam na piwo:-)

Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka
k
konrado85

No i się doczekałem :-D
Obrazek
Obrazek
k
konrado85

[quote=""MiSiEk-GDA""]Te grille bez znaczka to jakaś kompletna porażka moim zdaniem :/ Jak można się wstydzić że masz VW a tym bardziej jeszcze GTI żeby zmieniać ori grill na taki szajs plastik... ale kto zrozumie Januszy Tuningu :grin: zwłaszcza patentu z diodami na podsufitce co na Ślesinie mi pokazywałeś zaślepki po nich :grin: Dobry czarnuch jest, a trochę serca i będzie elegancko ;)
Pamiątka z ogólnopolskiego :grin:
Obrazek[/quote]
Tak serio to ten gril bez znaczka jest metalowy ;-) a diody... Hmmm, to nie tylko podsufitka, były też boczki i doswietlenie nóg kierowcy i pasażera. Dzięki chłopaki za dobre słowo, lipy nie będzie i mam nadzieję że na następny rok na slesinie sami zobaczycie efekty ;-) Krzychu wie jak to auto wyglądało jeszcze 4 miesiące temu:-)
k
konrado85

Z innej beczki, ciągle mam problem z zapłonem, był pomysł żeby podmienić wtryskiwacz lecz to nie to, dalej wyskoczyło wypadanie zapłonu na drugim cylindrze, nowe świece ngk, nowe przewody beru, ktoś ma jakiś pomysł?

k
konrado85

Nie wiem jaki numer, ale wypadanie zapłonu na drugim cylindrze, tylko tyle się dowiedziałem od mechanika.

k
konrado85

Numer to 16686 wypadanie zapłonu na drugim cylindrze, zamienione już wtryskiwaczy, świece, i dalej to samo :-/ czas chyba na sprawdzenie cewki.
k
konrado85

Dawno była cisza a ciągle coś tam się dzieje, silnik dalej ma kaprysy i już brak pomysłów co to może być, na dniach wymienimy filtr paliwa bo na dobrą sprawę nawet nie wiem w jakim stanie jest obecny i kiedy był wymieniany, jeśli Nie pomoże trzeba będzie zerknąć do pompy paliwa , z pozytywnych rzeczy które się dzieją to pomalutku kompletujemy i odszczurzamy gti.

Wpadł gril że znaczkiem oraz czerwona listwa ;-)
Obrazek

Oraz Radio System Navigation MFD wraz ze zmieniarka w bagażniku, brakuje tylko koszyczka do jej zamontowania.
Obrazek

Czekam też na nową podsufitke, pewnie będzie malowana na czarno, choć wolał bym w odcieniu foteli z gti, to jeszcze to obgadania ;-)
Wpadnie też lewe lusterko z angola.
Jak tylko będę w posiadaniu od razu montuje i cykam foty;-)
k
konrado85

Radio sprawuje się dobrze :) czasem mam problem z czytaniem płyty z mapami ale jest ok. Mam zamiar je jakoś rozbudować :) kamerka, podpiąć wzmacniacz, może kiedyś tv ;)

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
k
konrado85

Powiedz mi, skąd dorwales dekoder? Czy jak to masz rozwiazane?

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
k
konrado85

Dzięki Ala, paffcio wie gdzie ten koszyk jest nawet, nawet znam cene, ale jakoś tak wyszło że interes utknął w martwym punkcie :)
BTW Cieszę się że to właśnie ty zauważyłaś że się zgrywa z climatronikiem :p
ODPOWIEDZ

Wróć do „Smietnik / testowe”