VW Polo 6n2 by Gallo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Gallo
Raczkujący
Raczkujący

VW Polo 6n2 by Gallo

Post autor: Gallo »

Sieeema :D Mam na imię Wojtek, a to moja pol(ł)óweczka :P

Autko z polską historią. Zakupione w salonie VW w Gdańsku przez starsze panie, w moim posiadaniu od 1.03.2014 roku.
Data produkcji : 2001 rok, rejestracja 2002 rok
Nadwozie: hatchback
Silnik: 1.4 16V, 75 kucyków
Przebieg: w momencie kupna 62,2 tys (sic!), obecnie, dziś stuknie 75k km
Kolor: czerwony, kod lakieru L3PG
Wersja 3 drzwiowa

Wyposażenie:
Totalny golas :lol:
Cóż, pierwsze autko musi takie być :D
-szyby tzw. korbotronik
-brak ABS-ów
-ręcznie ustawiane lusterka
-brak klimy

Co było robione?
-zmiana sprzęgła i całego rozrządu (rozrząd przy wymianie cały posypał się w rękach ze starości, od nowości w aucie)
-kupno głośników, Magnat o mocy 240W, niby mało, ale lusterka się trzęsą przy basach :P stare były mikroskopijne, piszczały i były wsadzone w zapleśniałą tekturę, fuuj :/
-lekkie wygłuszanie drzwi od środka
-nowe radio, Pioneer MVH-x360bt
-obszycie kierownicy czarno-czerwoną skórką
-pomalowanie zacisków i bębnów na czerwono
-kupno alufelg, GTR Sports, model 355 czerwony ring, 14 cali
-założenie czujników parkowania na tył
-cupholder z Tchibo :lol:
-czyszczenie całej tapicerki, nauczka żeby nie odwozić nikogo kto się lekko(!!!) napił :/

Plany:
-zakupienie grilla z wersji GTI, dziś będzie montaż po pracy :-)
-wymiana dywaników na materiałowe, obszyte czerwoną nicią (odbiór na dniach)
-założenie halogenów
-przyciemnienie szyb tylnych
-marzy mi się obniżenie auta, ale mam straszny dojazd do garażu, po samych dziurach i może być później płacz o zawieszenie :/
-robota tj. malowanie i szpachlowanie nadkoli z rdzy, trochę po zimie wywaliła :-(
-lekka korekta lakieru i obtarć na lusterkach i zderzaku
-wymiana tłumika i zakup jakiegoś fajnego wydechu, żeby brzmiało troszkę lepiej :P
-wymiana amortyzatorów
-jakieś hella blacki (?), radzicie czy odradzacie?
-pierdoły typu jakaś naklejka, nakładki aluminiowe na pedały, jakiś może drążek hamulca ręcznego w skórze, inna kierownica, może jakieś Momo (porady?)
-czarne znaki VW na grill i na klapę (ktoś ma, bo dorwać nie mogę nigdzie?)

A tak prezentuje się czerwona strzała :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

KOMENTOWAĆ, RADZIĆ, KRYTYKOWAĆ!!! :D
POZDRO ;-)
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Gepard »

Widać Polo zadbane:) mógłbyś zmienić zdjęcia na miniaturki? Łatwiej by się przeglądało posta
pozdro
POLO CLASSIC - Maluch wsród Limuzyn
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

zdejmij to z kierownicy :-(
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

polo fajne ale kierownica tragedia
Awatar użytkownika
And1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: And1 »

Witamy

Fajny egzemplarz, zmiany dobre, tylko wskrzeszać :-)

Ochraniacz na kierę faktycznie średni :D
Polo 86c Tadeusz
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Dobra baza, kolor ładny, szerokie progi, nic tylko iść w dobrym kierunku ;)
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
Gallo
Raczkujący
Raczkujący

Co do kierownicy. Kupiłem tą skórkę bo nie chcialem jej wycierać. Wygodniej mi się trzyma kierownicę, bo jest trochę grubsza. Fakt wygląda jak tandetna gumowa nakładka, ale wygodnie się ją trzyma. Chciałbym jakaś inną kierownicę, ale do końca nie mam pomysłu jaką zakupić :-( ostatnio spodobala mi się momo drewniana, ale nie wiem czy do tego Polo by pasowała.
P.S. grill gti już zamontowany po robocie :-)
Awatar użytkownika
Robson_94
Początkujący
Początkujący

Post autor: Robson_94 »

hehe. identyczna taka jak moja, z polskiego salonu, gołe i wesołe ;) bardzo mi się podoba kolorek, dbaj dobrze i życzę powodzenia w modach :) a i może chlapacze niech wylecą, bo tam się tylko wilgoć zbiera a blache bierze. Ja właśnie teraz do blacharza z tym jadę bo też miałem chlapacze i tam najgorzej to wygląda :)

pozdro !
Awatar użytkownika
Gallo
Raczkujący
Raczkujący

Dawno nic nie wrzucałem do tematu a małe pierdułki się zrobiło i kupiło do autka.
Na początku doszły dywaniki dedykowane do mojego Polo, wszystko staram się utrzymać w kolorystyce czerwono - czarnej czyli w kolorach jakich jest nadwozie i felgi. Dywanik robiony na zamówienie, materiałowy, mega gruby, obszyty czerwoną nicią, trochę się zawiodłem bo nie ma materiału pod pedał sprzęgła, chłopaki mówili, że robią dywaniki według oryginalnych wzorów VW.
Obrazek

Następnie wpadł grill z wersji GTI oraz malowanie znaków. Wnętrze znaczka w grillu zrobiłem na czerwono, a srebrny chrom pomalowałem na czarno. Po kilku miesiącach zrobiły się trzy odpryski lakieru, po jakiś kamyczkach, więc trzeba teraz lekko poprawić. Znaczek na klapie cały wymalowałem na czarno, w pomyśle wnęki między V i W chce pomalować na czerwono żeby wyglądał tak samo jak przód a nie taka czarna kropka.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wleciały też nakładki na pedały, jakieś zamienniki kupione od jednego z forumowiczów, ale bardzo dobrze wykonane. Zastąpiły zjechane na maxa gumowe, czarne nakładki, na których przy lekko mokrej podeszwie noga się ślizgała po całym pedale.
Obrazek

Na koniec najważniejsze co było dla mnie do zrobienie. Nadkola. Po zimie wywaliła ruda, a że takich rudych nie lubię :P to trzeba było ją wywalić z auta. Przy okazji wyrzuciłem chlapacze z przodu i wyczyściłem progi od środka, w których było bardzo dużo szlamu i błota. Muszę jeszcze lekko poprawić nałożony lakier, ale na to na razie nie pozwala brak czasu (uczelnia, praca), ale się jeszcze nadgoni :P Najważniejsze jak na razie, że nie ma rdzy i blacha jest zabezpieczona.
Obrazek
Obrazek

Teraz na dniach mają przyjść do mnie kurierem lampy Depo Angel Eyes Black z kierunkami oraz wydech fk automotive od paffcia, który ma podobno lekko "buczeć" na sportowo. Będą zdjęcia i filmik jak wszystko będzie na swoim miejscu.

Pozdro!
A
Anonymous

materiału pod sprzęgłem rzeczywiście w serii nie było, ale szkoda ze nie ma dodatkowej warstwy w miejscu gdzie opiera się pietę prawej stopy
B
Bulczak92
Newbie
Newbie

Post autor: Bulczak92 »

Ładnie, ładnie... Tylko na glebe z nim!!!
Awatar użytkownika
myszaty
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: myszaty »

zadbane polo :) fajnie wszystko utrzymane w kolorystyce czerwieni... jeszcze tylko szyby z tyłu przeciemnic
VW Polo 6n 1.4 '98 automat
Zestaw CB ---> Teddy ASC + Lemm AT 71 & Yosan JC 350 + Lemm AT 900
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Post autor: lukasz6oo »

Obszycie kierownicy musi iść won . Za dużo czerwonego zdecydowanie :grin:
RUMAK
A
Anonymous

radzę szybko zainteresować się łączeniem błotnika i progu z przodu, oraz zajrzeć pod chlapacz, bo może tam być nieciekawie jak sądzę po zdjęciu
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

Ładna zadbana baza.. i ten przebieg, ledwo dotarty :oki:
To obszycie kierownicy też bym wyrzucił, a jak już chcesz mieć skórę to poluj na kierę z GTI, ja wyrwałem swoją za ok. 100zł :D
Jak się trzyma cupholder? Słyszałem ze bardzo szybko się to psuje. Właśnie sie zastanawiałem nad kupnem tego gadżetu, bo w 6N nie ma gdzie postawić puszki z piciem :crazy:
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”