[6N1]Kontrolka ABS świeci, a brak błędów

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

P
PoloPower
Newbie
Newbie

[6N1]Kontrolka ABS świeci, a brak błędów

Post autor: PoloPower »

Witam

Ostatnio kupiłem Sobie plastik środkowy (niestety wcześniejszy był połamany), po złożeniu świeci się ABS (nie pamiętam czy nie był odpięty wcześniej).Podpoiłem się VCDS, ale w ABS brak błędów, próbowałem także odłączyć akumulator lecz to też nic nie dało i nadal świeci.Ma ktoś pomysł co się z tym ABS dzieje?
Obrazek
Awatar użytkownika
MaciekBMW
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaciekBMW »

weź wytłumacz porządnie, jaki plastik ? tego tam jest pełno
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
P
PoloPower
Newbie
Newbie

Chodziło mi o konsole środkową konkretnie

Obrazek

wiadomo, że musiałem wyciągnąć z niej wszystkie przełączniki i plasticzki aby ją wymienić.Gdy wszystko poskładałem i włączę zapłon nie gaśnie tylko światełko ABS.Po podpięciu się VAG/VCDS w ABS nie ma żadnych błędów i nie wiem czemu ten ABS nie gaśnie.

(Nie jestem pewien czy przed wymianą konsoli środkowej wcześniej była podpięta kostka do tego informatora ABS czy jak to tam nazwać)

Obrazek

więc nie jestem pewien czy to akurat po tej wymianie konsoli środkowej się coś posypało i nie gaśnie czy po prostu wcześniej była odpięta kostka od informatora ABS i dlatego nic nie wiedziałem o tym problemie.

Mam nadzieje, że teraz opisałem to trochę jaśniej, jakby były jeszcze potrzebne jakieś inne informacje to proszę pisać.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2015, 20:34 przez PoloPower, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
kubis
Początkujący
Początkujący

Post autor: kubis »

Jeśli to faktycznie abs, to sprawdź czy bezpieczniki przy aku masz dobre. U siebie sie przez pewien czas zmagałem z kontrolką abs, i pomogła sama wymiana bezpiecznika. Tylko nie pamiętam jak to mi na vag'u wychodzilo, być moze też nie było blędów żadnych.
P
PoloPower
Newbie
Newbie

Ehhhh pomyliłem plik przy dodawaniu i dodałem Airbag zamiast ABS (już poprawione), podsyłam wam jeszcze film jak to wygląda https://www.youtube.com/watch?v=wWhmHii ... e=youtu.be

kubis posprawdzałem bezpieczniki przy akumulatorze oraz nad nogami kierowcy, ale wszystkie są dobre :/
Obrazek
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Spróbuj podłączyć się VW TOOL-em. Może on coś wykaże. Możesz też jeszcze odłączyć akumulator na godzinę i sprawdzić.
Awatar użytkownika
kubis
Początkujący
Początkujący

Post autor: kubis »

a abs sam w sobie działa poprawnie?
P
PoloPower
Newbie
Newbie

Odłączyłem zasilanie na całą noc, ale nadal świeci.ABS sam w sobie działa (dzisiaj u mnie dosyć mocno pada więc miałem gdzie testować).
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""PoloPower""]Odłączyłem zasilanie na całą noc, ale nadal świeci.ABS sam w sobie działa (dzisiaj u mnie dosyć mocno pada więc miałem gdzie testować).[/quote]
skoro nie ma błędów, abs działa poprawnie, to pora sprawdzić sama kontrolkę od ABS. może coś jej się stanęło przy okazji. ale nie chce mi się wierzyć że ot tak padła...
P
PoloPower
Newbie
Newbie

Nic z kontrolką nie grzebałem, a patrząc po tym jak była poskłada deska rozdzielcza po wymianie nagrzewnicy mogli coś ci "fachowcy" narobić.Temat do zamknięcia, póki ABS działa to nie będę specjalnie kombinować, ewentualnie spróbuje dorwać inną kontrolkę ABS i wtedy zobaczę.

Dziękuje wszystkim bardzo serdecznie za odpowiedzi! :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”