endriu - seryjny mieszczuch

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
endriu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: endriu »

dziś polówka w końcu doczekała się alu. wrzucam tutaj i w pierwszym poście :)

Obrazek Obrazek Obrazek
L
LONG
Newbie
Newbie

Post autor: LONG »

1.3 55 km chodzi fajni8e bo sam mam i wiem kolega davidov mowił ze miedzy jego 1.1 a moim 1.3 jest różnica ale ja wiem ze im wiekszy silnik tym większa frajda z jazdy polo bo to jest nie doś ze lekkie to jak się go posadzi to i drogi sie nieźle trzymie hehehe
Awatar użytkownika
kjub
Początkujący
Początkujący

Post autor: kjub »

[quote=""endriu""]dziś polówka w końcu doczekała się alu[/quote]
gorszych nie było? :glare:
L
LONG
Newbie
Newbie

może na takie narazie go było stać jak narazie to ma lepsze niż stalowe według mnie nie należy go gnębić tylko pomóc ewentualnie w wyborze felg na których by mógł się fajnie toczyć i o to chodzi :)
Awatar użytkownika
endriu
Raczkujący
Raczkujący

kjub, nie jestem jednym z maniaków, którzy ładują dużą kasę w polówkę. jak będę przy forsie, to zamiast go tuningować-kupię coś lepszego :p (i tu czekam na zjechanie ;) )

te alu były mega okazją, jaka się przytrafiła mojemu tacie-powiedzmy, że jednyny ich koszt związany był z ich założeniem ;)
poza tym mi się podobają. kwestia gustu. i mam gdzieś, że ktoś mi powie "zmień felgi", "załóż białe kierunki" czy "załóż grill bez znaczka". auto ma się podobać mi, nie Wam (a jak i Wam się podoba, to mi jest po prostu bardzo miło) :)

tak czy inaczej, dzięki chłopaki za odpowiedź :) Long, może jak mi wpadnie ze 300zł luźne, to wymienię na 1.3 monowtrysk. choć w sumie trochę mi szkoda-ten silnik ma jeszcze dość mały przebieg, chodzi jak żyleta, a jednynym jego minusem jest brak mocy przy wyprzedzaniu ;)
L
LONG
Newbie
Newbie

powiem ci że lepiej jak już to 1.3 wielopunkt bo naprawdę potem może ci znów zacząć brakować a jak chcesz silnik to lepiej kupić drugie polo na części z np zajechana blacha a dobrym motorem i potem kombinować a ty rób to co uważasz po prostu ze tobie się podoba i tyle :P
Awatar użytkownika
endriu
Raczkujący
Raczkujący

LONG, ja wiem, że najlepiej byłoby kupić silnik 3F, 75 koni, ale ja zwyczajnie nie mogę sobie na niego pozwolić. podobnie pełen wtrysk 55KM, też na pewno lepszy od mono. tyle, że przy zmianie pojemności z 1.0 na 1.3, przy monowtrysku nie trzeba się tak nakombinować i zwyczajnie wychodzi taniej. a ja nie zarabiam, póki co :)
Awatar użytkownika
kjub
Początkujący
Początkujący

Post autor: kjub »

trzeba szukać i szukać a okazja na fajne fele po taniości się znajdzie. leszpa ori stal niż to ;P

btw zapomnialem, że polo może tak wysoko stać :shock:

:victory:
L
LONG
Newbie
Newbie

moze tak stac wysoko moje podobnie stoi lecz ja wiem ze napewno sobie swojego posadzę na glebie hehehe bo bez gleby nie ma jazdy hehehe. a co do twojego motora to powiem ci tak jesli chcesz miec inny silnik to mimo ze to bedzie 1.3 mono wtrysk to jescze bedziesz musial pompke paliwa zmienic najlepiej odrazu na konkretna czyli juz moze byc pod 1.6 silnik zeby byl zapas i skrzynie 5 tke od gt czy g40 tez mozesz wrzucic zeby wszystko juz bylo powoli gotowe pod cos wiekszego niz tylko 1.3 hehehe.... :grin:
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

piękne Polo a powiedz ile Ci pali??
Obrazek
Awatar użytkownika
endriu
Raczkujący
Raczkujący

szczerze mówiąc nigdy nie sprawdzałem... ale trochę pali. ogólnie jak jadę do domu (jakieś 105-110km), to muszę zatankować za 30zł.

jak będę miał kasę, to zatankuję go do pełna i sprawdzę. póki co brak funduszy na takie ekstrawagancje jak pełen bak ;

za to słyszałem, że silniki 1.3 palą mniej od 1.0 w polówkach. również polo GT :)
j
jimi-hendrix
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jimi-hendrix »

Natchnąłeś mnie tą swoją polóweczką. Umyję i posprzątam dzisiaj moją i wrzucę na forum.
Uprzedzam, że nie mam żadnej gleby i alu ale dla mnie jest piękna. Biorę się do roboty :)
Moje marzenie
[url=http://www.classiccarsglobal.com/ad.asp?ad=001719]czeka na mnie za wielką wodą]
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”