[6N] Zmiana zegarów na poliftowe - montaż

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

q
qK.
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[6N] Zmiana zegarów na poliftowe - montaż

Post autor: qK. »

Witam, chce wsadzić do polo zegary poliftowe i napotkałem problem z ich umieszczeniem, może robił to już ktoś i pomoże mi co przerobić w desce żeby je zmieścić.
Z góry dzięki za pomoc
Polo 6N by qK.
Szuraj wahaczem, a nie dokladką jak byle pi**a!!!
Awatar użytkownika
sebeq
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: sebeq »

musisz po bokach rozszerzyc reszta samo pójdzie :oki: i najpierw wkładasz góre albo dół nie pamietam,troszke luz bedziesz miał ale ramka dociśnie :oki:
[size=12px]http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=19398[/url]
c
carolus111
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: carolus111 »

a jesli chce wymienic zegary na poliftowe to musze szukać takich zeby mniej wiecej przegieg sie zgadzał, czy mozna go jakoś poźniej "skorygować" do wlasciwego?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""carolus111""]a jesli chce wymienic zegary na poliftowe to musze szukać takich zeby mniej wiecej przegieg sie zgadzał, czy mozna go jakoś poźniej "skorygować" do wlasciwego?[/quote]
można go później skorygować. więc szukaj takich co sa sprawne.
R
ReVsky
Newbie
Newbie

Post autor: ReVsky »

Witam, posiadam VW Polo 6n z 1996 r przed małym liftem i chciałbym zmienić u siebie zegary na te "po lifcie". Zatem zakupiłem dziś "nowsze" zegary do polóweczki i w domu po wyciągnięciu starych zonk.... Wtyczka nie pasuje.... I teraz moje pytanie.... czy da się podłączyć nowsze zegary (rozumiem że bez przeróbek się nie obejdzie) ale czy to jest ogólnie wykonalne i czy to będzie działać?
Awatar użytkownika
yakubo1990
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: yakubo1990 »

[quote=""ReVsky""]Witam, posiadam VW Polo 6n z 1996 r przed małym liftem i chciałbym zmienić u siebie zegary na te "po lifcie". Zatem zakupiłem dziś "nowsze" zegary do polóweczki i w domu po wyciągnięciu starych zonk.... Wtyczka nie pasuje.... I teraz moje pytanie.... czy da się podłączyć nowsze zegary (rozumiem że bez przeróbek się nie obejdzie) ale czy to jest ogólnie wykonalne i czy to będzie działać?[/quote]

Da się :) Ja założyłem od gola 4. Trzeba dorobić przejściówkę wtyczek:

http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 0959f6db78

Potem kupić pompę paliwa po lifcie. W twojej bedzie pokazywało błędne paliwo bo inna jest rezystancja płytki:

ja zakładałem pompę o numerze 6n0919051d. Najlepiej kupić z wtyczką bo trzeba bedzie przelutować też wtyczkę od pompy.

Ostatnia rzecz jaką zrobiłem to wymiana czujnika ciśnienia oleju na ten z golfa IV.

Wszystko śmiga aż miło i wygląda tak :oki:

Obrazek
Jak coś to pytaj smiało :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”