Czy mozna jakos samemu w domowym warsztacie obniżyć trochu zawieszenie? czy trzeba zainwestować w mechanika?
jeśli da rade to czy moglby ktos mniej wiecej napisać na czym to wszystko polega? :blush2:
Obecnie poszukuje jakichś fajnych felg do mojej mashiny
jeśli masz narzędzia, czas, jakieś umiejętności i chęci to da rade w domu. musisz zdjąć zawieszenie i wymienić sprężyny na krótsze, do 4 cm nie trzeba bodajże kupować amortyzatorów o krótszym skoku. ale ogólnie obniżenie polega na wymianie amorków i sprężyn na krótsze. samemu to sporo zabawy jest.
ktos buja sie na standardowych amorach i sprezynach -4 ?? jak sie na tym jezdzi ?? mocno trzepie?? bo wlasnie zastanawiam sie nad takimi sprezynami zeby lekko obnizyc autko a nie chce zeby jezdzilo sie jak w kartonie
nie polecam zakładać sportowych spręzyn na seryjne amortyzatory, przerabiałem to, spręzyny dobijają, musza byc sportowe amortyzatory, są twardsze niz te seryjne i mają krótszy skok
hmm ja wlasnie slyszalem ze do -4 mozna na standardach jezdzic ale jak kolega przerabial osobiscie taki temat wiec trzeba zaufac i pozbierac pieniazki na amorki jeszcze
[quote=""sebi_o""]hmm ja wlasnie slyszalem ze do -4 mozna na standardach jezdzic [/quote]
niby tak
ale wychodze z założenia ze masz stare amorki i jak byś to tak założył to zaraz sie wytłuczą :acute:
tak mam stare i to tak bardzo ze wymienilbym na nowe wraz z tymi sprezynami. ma to racje bytu na jakis czas ?? bo temat jest taki ze nie ma byc tak strasznie twardo dlatego wlasnie pomyslalem nad takim polaczeniem
Jak chcesz mieć regulacje twardości to polecam KONI czerwona seria regulacja przed założeniem koszt zestawu(amory +sprężyny vogtland) to jakieś 1600 zł, jak coś z górnej półki to żółta seria sport z regulacja od góry za pomocą gałki ale to już duży koszt 2500 zł.
a ja mam takie głupie pytanie, ponnieważ ja już zamowiłem nowe sprezynki 60/40 a znajomy do mnie mowi poco kupowałem jak można przyciąć, ja osobiscie tak nie zrobie bo to jest niepowazne i wogule wiejski tuning u pana kazia:) ale czy ktos z was tak mial