Witam zaczne od tego że klocki i tarcze mam nowe przejechane mają nie więcej niż 3500 km. Otóż od czasu wymiany klocków i tarcz przez mechanika borykam się z takim oto problemem. Jak delikatnie hamuje nie ważne przy jakiej prędkości występuje dziwne zjawisko otóż szura mi coś w przednim najprawdopodniej lewym kole, to jest takei szuranie przerywane szur.. szur.. szur jak pocniej przycisne to wtedy te dźwięki ustają. Byłem u mechanika kilka dni po załozeniu kompletu klocków i tarcz i powiedział że to normalne i że mam sie rozpędzić do większych prędkości i mono zahamowac i tak kilka razy po czym wszystko ustapi ale jakoś to nie pomogło i jeżdze tak juz kilka miechów. Dodam że auto hamuje bardzo dobrze nic nie ściaga itd. Czym to może być spowodowane ?? Czy mechanik powinien być w obowiązku zobaczyć bezpłatnie w ramach gwarancji co jest grane ?. Dziękuje za odpwiedź.
A drugie pyatnie mam odnośnie oleju poprzednik zalał do niego 10W40 półsyntetyk nie pamiętam jakiej firmy i czy mam zostać przy tych parametrach oleju, co ile wymieniać olej juz przejechałem 10 tys km na nim. Przebieg auta 135 tys raczej prawdziwy