[6N] Problem z radiem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
hazo428
Newbie
Newbie

[6N] Problem z radiem

Post autor: hazo428 »

Witam

Ostatnio mam problem z radiem samochodowym otóż rano jak wsiadam do auta i od razu chce włączyć radio to się nie włącza dopiero bo jakimś czasie się uruchomi a jak już działa to nie posłucha go głośno bo zaraz chreszczy i właśnie dzisiaj kupiłem dwa nowe głośniki do podszybia zamontowałem i dalej to samo ... czego to może być przyczyna ? dodam że radio mam za 70 zł :)
S
Szczepek-69-
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Szczepek-69- »

Sam sobie odpowiedziałeś ;) zmień radio, a jak lubisz głośniej posłuchać kup wzmacniacz i daj głośniki w drzwiach :)
Obrazek
h
hazo428
Newbie
Newbie

Post autor: hazo428 »

W drzwiach odpada bo w przodzie nie ma miejsca na głośniki bo jest kieszeń na całą długość drzwi a z tylu za bardzo mi się nie chce wyrzynać wyrzynarką otworów na głośniki. Powracając do mojego problemu to dodam że jak mi się uda czasem włączyć radio to wogóle głosu nie ma a jak się zdarzy że głos jest to mega trzeszczy ... może to być np wina min. wzmacniacza antenowego ?
Awatar użytkownika
kmieciu471
Newbie
Newbie

Post autor: kmieciu471 »

Sprawdz czy Ci sie gdzieś nie zwarly kable glosnikowe, to po pierwsze. Po drugie sprawdz kostke przy radiu czy przypadkiem jakis kabelek/wtyczka sie nie utlenil.
:)
Pozdrawiam,
kmieciu471

Obrazek
Awatar użytkownika
Szafa
Newbie
Newbie

Post autor: Szafa »

To że radio nie włącza się od razu może być związane ze sposobem zasilania radia. U znajomego w aucie jest tak, że nie może uruchomić radia, dopóki nie uruchomi silnika. Ale to jest francuska myśl techniczna, i jeśli zasilanie idzie przez elektronike dedykowaną auta, to tak może to wyglądać. Można radio podpiąć bezpośrednio do pinu 12 woltowego i radio powinno odpalać od razu.

Jeśli chodzi o "charczenie" to to wina głośników czy radia?
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”