VW Polo 6n2 by Gallo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Gallo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Gallo »

Też szukam kiery GTI ale słabo z dostępnością. Jedna była na OLX za chyba 300 zł co na razie jest dla mnie za dużo. W Gdańsku jest taki fajny serwis, gdzie chłopaki obszywają kierownicę według upodobania i pomysłu, ale musiałbym oddać swoje Polo na jakieś 2-3 dni żeby się tym zajęli, a słabo u mnie żebym korzystał z komunikacji jeżdżąc codziennie po całym Trójmieście. Mojemu Tacie bardzo fajnie odnowili i obszyli kierownicę w Octavii i wyszło naprawdę bardzo dobrze. Co do cupholderu... Nie polecam takiego montowanego na nawiewy. U mnie się zdarza, że na dużych dziurach i wybojach po prostu spada z kratek i ląduje gdzieś pod fotelem. Na szczęście żadnego picia wtedy nie było :P Możliwe, że ten jest po prostu słabo wykonany, ma dość cienkie zaczepy. Samą puszkę czy butelkę trzyma stabilnie, nie chwieje się czy nie wypada ale no, jednak "chwytaki" trzymające się za kratkę nawiewu są dość słabe.
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

[quote=""Gallo""]Też szukam kiery GTI ale słabo z dostępnością. Jedna była na OLX za chyba 300 zł co na razie jest dla mnie za dużo. W Gdańsku jest taki fajny serwis, gdzie chłopaki obszywają kierownicę według upodobania i pomysłu, ale musiałbym oddać swoje Polo na jakieś 2-3 dni żeby się tym zajęli, a słabo u mnie żebym korzystał z komunikacji jeżdżąc codziennie po całym Trójmieście. Mojemu Tacie bardzo fajnie odnowili i obszyli kierownicę w Octavii i wyszło naprawdę bardzo dobrze. Co do cupholderu... Nie polecam takiego montowanego na nawiewy. U mnie się zdarza, że na dużych dziurach i wybojach po prostu spada z kratek i ląduje gdzieś pod fotelem. Na szczęście żadnego picia wtedy nie było :P Możliwe, że ten jest po prostu słabo wykonany, ma dość cienkie zaczepy. Samą puszkę czy butelkę trzyma stabilnie, nie chwieje się czy nie wypada ale no, jednak "chwytaki" trzymające się za kratkę nawiewu są dość słabe.[/quote]
gallo jak jestes z trómiasta to podjedz do Rumi to ci pożycze moją starą kiere, a ty w tym czasie oddasz swoją do obszycia :D
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

napisz na fb do https://www.facebook.com/GTiParts/
na pewno mają kierownicę z gti i są z 3Miasta

ori cup-holder też na pewno u nich kupisz
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

Co do cupholderu to na Twoim miejscu zamontował bym ori z arosy, deska rozdzielcza jest praktycznie taka sama, montujesz je pod radiem zamiast wnęki i wygląda to tak:
http://static.classistatic.de/imagegall ... o_01_3.jpg
http://i846.photobucket.com/albums/ab23 ... G_0285.jpg

Edit: Teraz widze ze 6N2 ma te cupholdery zamontowane nawet niżej pod wnęką, jeszcze lepiej bo nie tracisz miejsca i mozesz wsadzic np. radio 2din :D
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
Gallo
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki Dinozaur ;-) nie znałem GTI parts. Będę musiał do nich pisać/dzwonić o kilka rzeczy ale to po świętach dopiero, wiadomo - hajs :P
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Jak ja miałem kierownice z gti do sprzedania to nikt nie chciał .
Jak coś mam uchwyt na kubki na sprzedaż ;)
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
Gallo
Raczkujący
Raczkujący

Dawno nie pisałem i nie robiłem przy aucie. Dopiero od kwietnia coś ruszyło. Zima i sól dla Polówki okazała się zabójcza :/ Potrzebna była pomoc blacharza-lakiernika. Został wymieniony przedni prawy błotnik, dwie reperaturki tylnych błotników i lakierowanie+plus wspawanie czterech łatek w progach. Progi do wymiany będą za jakiś rok, dwa, bo od środka są trochę skorodowane. Oby jednak wytrzymało wszystko jakiś czas. Oprócz tego lakiernik z własnej dobrej woli i serca :P zlokalizował i zajął się kilkoma punktami rdzy na karoserii oraz uzupełnił braki w lakierze na masce i kilku innych miejscach oraz zamalował część rys na zderzaku mojego autorstwa zrobionych w garażu oraz pierwszych właścicielek.
Z rzeczy, które sam zrobiłem. Hmm... od dłuższego czasu wracając wieczorami do domu i szukając czegoś w bagażniku lub w torbie żeby nie kłaść jej na ziemi, irytowało mnie to, że jest bardzo słabe światełko w bagażniku, oświetlające tylko małą jego część. Wpadłem na pomysł, aby zamontować światełko typu LED. Wszystko kosztowało mnie kilka złotych, a efekt jak dla mnie o wiele lepszy. Sami możecie ocenić.
Obrazek
Oprócz tego zamontowałem niebieskie LED-y jako podświetlenie na dywaniki/nogi. Z efektu jestem strasznie zadowolony. Na żywo, jadąc w nocy wygląda to mega fajnie,na zdjęciu ciężko uchwycić efekt, chociaż wiadomo, komuś może to nie pasować i powie, że zajeżdża wsią :P
Obrazek
Samo niebieskie oświetlenie zostało podłączone do instalacji odpowiedzialnej za oświetlenie zegarów i innych rzeczy na desce i dzięki temu można LED-y przyciemniać lub rozjaśniać wedle uznania.

W planach mam założenie nowego tłumika środkowego i końcowego (ktoś coś poleca dobrej jakości) i myślę o sprężynach obniżających 30mm Eibacha, chociaż tutaj bym prosił o opinię jak się jeździ, co z komfortem, bo nigdy nie miałem okazji jechać na gwincie czy sprężynach. Pozdro!
Awatar użytkownika
AndzejMasny
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: AndzejMasny »

Światełko w bagażniku masz przymocowane do deski?
Nie myślałeś o zmianie oryginalnego podświetlenia na led, aby barwa się nie gryzła? Raz testując ledy u mnie chciałem włożyć w ori miejsce, nawet dawało radę oświetlić przestrzeń bagażnika
Awatar użytkownika
Gallo
Raczkujący
Raczkujący

Światełko w bagażniku jest podłączone do stelaża foteli z tyłu, w takim jakby winklu, zakręcie. A światełko ori jest obecnie odłączone i działa sam LED.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”