(6n)problem z woda stojaca na uszczelkach

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

(6n)problem z woda stojaca na uszczelkach

Post autor: paul.walker »

panowie w czasie deszczu mam problem z woda stojąca na uszczelkach , w dolnych czesciach drzwi . Gdy jest ulewa to wszystko wlewa mi sie na dywan i wsiaka pod wykladzine . Niedawalo mi o spokoju ,sciagnalem boczek drzwiowy okazalo sie ze niema tej takiej foli która jest pod boczkiem drzwiowym , i cala woda wali do srodka . Czym moge zastapic ta mate,folie ori i jak to obkleic na nowo zeby problem zniknal . Do ori materialu niestety niemam dostepu który tam siedzial
w
wooke
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wooke »

Miałem identyczny problem. Woda wpada prawdopodobnie po szybie. Najpierw dałem po dwie podkładki pod śrubę na prowadnicach żeby docisnąć ją do uszczelki. Następnie włożyłem grubą folię w środek drzwi. Wszystkie otwory zakleiłem taśmą zbrojoną. Jednocześnie do tej taśmy przykleiłem tę folię. Teraz mam spokój, bo też nie mogłem sobie poradzić z wodą, a stała po obu stronach i przelewała się do środka. Ile ja się nerwów najadłem to moje. Ale teraz może lacać i jest sucho.
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Witam
Jak cos mam taką piankę z 3d polo tylko z 6n2
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
J
Jako66
Newbie
Newbie

Post autor: Jako66 »

a ktoś miał problem ze stojącą wodą pod nogami kierowcy i pasażera za kierowcą....przepychałem odplyw w podszybiu i odplyw szyberdachu zdjae sie byc drozny...
w
wooke
Raczkujący
Raczkujący

Może za słabo przeczyściłeś? A sprawdź jeszcze obudowę filtra kabinowego, bo u mnie też nim leciało. Ale może leci woda też drzwiami?
Awatar użytkownika
Kamil2277
Newbie
Newbie

Post autor: Kamil2277 »

Podepnę się pod temat, mam identyczny problem , tylko że ja mam tą oryginalną piankę i była szczelina na dole i też lała się woda, odkleiłem ją , wyczyściłem, i przykleiłem klejem do szyb, z początku się nie lało ale miną tydzień i leje się dalej, myślę że problemem może być ta uszczelka z zewnątrz drzwi tzw parapet, gdyż nie dolega do szyby, no ale tak czy siak woda do drzwi naleje się zawsze i dziwne jest to że mocny klej do szyb to przepuszcza . Proszę o jakąś radę , bo boczek to chyba z 4 raz będę ściągał :(
Ostatnio zmieniony 02 lis 2016, 16:27 przez Kamil2277, łącznie zmieniany 1 raz.
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

sprawdź odpływy w dolnej części drzwi - mogą być pozapychane miałem zapchane w golfie i dokładnie takie same problemy
Obrazek
w
wooke
Raczkujący
Raczkujący

@Kamil2277, może brak folii w drzwiach i woda przelatuje prze piankę?
Awatar użytkownika
Kamil2277
Newbie
Newbie

To tam ma być jakaś folia jeszcze ? Ja to miałem zaklejone tylko taką pianką i było to szczelne puściło i lało się dołem drzwi między boczkiem a drzwiami zakleiłem , był spokój i dalej się leje :/

Po zdjęciu boczku mam taką piankę Obrazeka za tym są gołe drzwi
Ostatnio zmieniony 03 lis 2016, 13:34 przez Kamil2277, łącznie zmieniany 1 raz.
w
wooke
Raczkujący
Raczkujący

Ja za tę piankę dałem folię i mam od ub. roku spokój, bo też przelewała mi się woda do środka z obu stron. 
Awatar użytkownika
Kamil2277
Newbie
Newbie

Aha, czyli oryginalnie tej folii nie było tam? A powiedz czym to kleiłeś i jaką folie dałeś ? Od góry też dokładnie zakleiłeś , bo ja to od dołu do połowy kleiłem a u góry to wyglądało, że nie była nigdy klejona ta pianka .
w
wooke
Raczkujący
Raczkujący

Może niezbyt profesjonalnie to zrobiłem ale tę folię dałem na wymiar drzwi z kilku cm naddatkiem. Włożyłem ją między blachę a prowadnice szyby i otwory w drzwiach zakleiłem taśmą naprawczą z takimi nitkami i ta folia ładnie przykleiła się do taśmy i to wszystko. A teraz jak woda wpada w drzwi to leci na folię. A folię miałem z pracy taką grubą. W budowlanych powinni taką mieć to łatwo się nie przedrze.
Awatar użytkownika
Kamil2277
Newbie
Newbie

Aha, ja myślałem wyciąć taką folię na kształt tej pianki i przykleić zewnątrz blachy , muszę rozebrać to i dopiero zobaczyć tylko nie wiem jak teraz odkleję tą piankę przyklejoną klejem do szyb .
w
wooke
Raczkujący
Raczkujący

Ja odcinałem nożem do tapet. Trochę się porozrywała w niektórych miejscach ale nie to było akurat ważne. Tej folii daj dłużej żeby na dole mogło po niej spływać, a na górze nałożyłem ją na rant i zacisnąłem tym czarnym plastikiem co jest wewnątrz przy szybie.
Awatar użytkownika
Kamil2277
Newbie
Newbie

Ok, dzięki za odpowiedź  :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”