Jaki czujnik kupić i jak go wymienić a dokładniej gdzie ten czujnik się znajduje
zdjęcie spod maski

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator
Miałem to samo, musiałem wymienić króciec+termostat i wszysyko jest okcopek pisze: Dzięki za podpowiedzZgadza się to gti.
Teraz już wskaźnik działa poprawnie ale właśnie po jego wskazaniach wygląda iż muszę jeszcze termostat wymienić... na postoju nagrzewa się ładnie do 90C a przy jeździe spada w korku znów wzrasta temperatura. Czy można to potwierdzić (wymianę termostatu) przez VCDS?
Sprawdzałem na gumowych rurach od chłodnicy ale wydawało mi się że jet ok. Górny przewód dochodzący do chłodnicy nagrzewa się pierwszy dopiero ten drugi po jakimś czasie. No chyba że właśnie termostat nie otwiera się przy 90C tylko przy 75C (nie spada temperatura poniżej tej wartości).
Dobry pomysł, w najbliższy weekend podłączę vcds i sprawdzę Meas. Blocks – 08 i grupę 007 i dam znać co wyjdzie.BraHOL 12 pisze: Poobserwował bym w vcds blokach pomiarowych temperaturę czy tak jak na zegarach sie waha.
Samochód mam od niedawna (jakieś 5tyg.) na razie nie zauważyłem ubytków płynu.oNe pisze: Miałem to samo, musiałem wymienić króciec+termostat i wszysyko jest okPłynu ci nie ubywa?
Tak, po złapaniu za wężyk idącego zaraz od króćca pokruszył się w palcach(końcówka króćca) i wywaliło cały płyn. Nowy 200zł i od roku z temperaturą jest wszystko ok.copek pisze:Dobry pomysł, w najbliższy weekend podłączę vcds i sprawdzę Meas. Blocks – 08 i grupę 007 i dam znać co wyjdzie.BraHOL 12 pisze: Poobserwował bym w vcds blokach pomiarowych temperaturę czy tak jak na zegarach sie waha.
Samochód mam od niedawna (jakieś 5tyg.) na razie nie zauważyłem ubytków płynu.oNe pisze: Miałem to samo, musiałem wymienić króciec+termostat i wszysyko jest okPłynu ci nie ubywa?
A króciec miałeś wewnątrz uszkodzony, lub pęknięty?