[9N] Misa olejowa - awaria

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawel291
Newbie
Newbie

[9N] Misa olejowa - awaria

Post autor: pawel291 »

Witam koledzy! Ostatnio miałem niemiłą przygodę z moim Polo 9n 1.4 TDI. Jechałem nocą drogą krajową i w jednej miejscowości jest wojskowy przejazd kolejowy w poprzek drogi. Przede mną jechał ciągnik siodłowy z naczepą i naruszył ten przejazd i na środku mojego pasa pojawił się kawał płyty z tego przejazdu. Mogłem albo zjechać do rowu albo na to najechać. Wybrałem opcję numer 1. Skończyło się dużym warkotem, migającą kontrolką oleju. Zjechałem na drogę leśną. Olej lał się jak głupi. Skończyło się lawetą. Oczywiście zgłoszone to zostało do ubezpieczyciela GDDKiA. Na dniach ma przyjechać rzeczoznawca bo z owym przejazdem takie przygody zdarzają się kierowcom przynajmniej raz na kilka tygodni od kilku lat. Teraz mam problem. Wujek-mechanik, wziął Poliego na podnośnik. Misa rozdarta po całej długości, rozwalony łańcuszek pompy oleju i prawdopodobnie pompa. Kupiłbym to sobie oczywiście, ale nigdzie nie mogę znaleźć misy olejowej do mojej wersji silnikowej. Są albo do benzyny albo do 1.9 TDI. Wymieniał ktoś może miskę i wie gdzie szukać tej części do 1.4 TDI?
Ostatnio zmieniony 25 sie 2016, 9:43 przez pawel291, łącznie zmieniany 1 raz.
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Jak z ubezpieczenia to śmigaj do ASO. Tam dostaniesz wszytko ale za grubą $$$. Jak będziesz miął nr VAG miski to może nawet być ASO Skody,Audi,Seata gdzie bliżej. A z drugiej strony 2 min na alledrogo http://allegro.pl/miska-olejowa-0451036 ... 54235.html
Lenistwo drogą do postępu
p
pawel291
Newbie
Newbie

Post autor: pawel291 »

Po zdjęciu miski okazało się, że łańcuszek i pompa cała! Ufff... Teraz mam inny problem. Miska już kupiona, olej kupiony, ale... Jak rozkręcona została miska olejowa, tam znajdowała się jeszcze taka plastikowa osłona na zaczepach. Dopiero po jej zdjęciu było widać pompę, łańcuszek. Jak nazywa się ten element? Bo szukam po różnych frazach, ale nie mogę znaleźć nic podobnego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”