Model: Polo 6n
Drzwi: 3
Rocznik: 1998r.
Silnik: 1.4 APQ
Moc: 60 KM ale trochę mogło uciec przez lata

Kolor: LC7V Blue Anthrazit
Produkcja: Polska, Poznań
Przebieg przy zakupie: ok. 246 tys.
Wyposażenie:
1x airbag

zamek centralny z alarmem na pilota
... i to by było chyba na tyle ;p
Zacznę od tego, że przeprowadziłem się na wieś i potrzebny mi był samochód do dojazdów do pracy i na uczelnię (35km z czego 25 to prosta i gładziutka s7 ). Oglądałem Clio, Punto i Polówki i wszystkie, które były w moim zasięgu finansowym były w fatalnym stanie, aż znalazłem moją Polę w której od razu się zakochałem

Za 2400 polskich złotych nabyłem to cudo techniki, mój pierwszy samochód, moje Polo 6N. W przeglądzie wyszło co prawda parę rzeczy do zrobienia, ale nie było to nic, co by dyskwalifikowało ten samochód, tym bardziej że musiałem go kupić, po prostu musiałem

Środek był bardzo zadbany, blacha w większości zdrowa, chociaż poprzedni właściciel wyspawał progi i nadkola dość niedbale, co możecie zobaczyć na zdjęciach, jest też parę ognisk rudej :/ Silnik pracował jak złoto, biegi wchodziły, inne ważne elementy mechaniczne w dobrym stanie, niedługo wcześniej były wymieniane wszystkie filtry, olej i kompletny rozrząd; decyzja: biorę!

Tutaj macie link do mojej galerii:
https://goo.gl/photos/bGcNYjFjZfNjxMPz7
Zostało zrobione przeze mnie do tej pory:
:arrow:rozrusznik, tego nie planowałem... :/
:arrow:węglowy filtr kabinowy
:arrow:nowe ramię tylnej wycieraczki
:arrow:nowe pióra z przodu
:arrow:dolewka 1l oleju Valvoline Maxlife 10w40 na Castrola, który był zalany wcześniej, ale było go bardzo mało
:arrow:nowe opony letnie Firestone Fuel Saver 185/60 R 14
:arrow:nowe kołpaki Tesco Value Super Sport

We wtorek będę zmieniał tarcze i klocki na Boscha i sworznie wahaczy, bo mam wybite. Dojdzie czyszczenie odmy, bo trochę mi olej cieknie, mam nadzieję że to tylko odma i uda się to powstrzymać

Z poważniejszych rzeczy do zrobienia:
:arrow:szprzęgło w pierwszej kolejności, bo na wyższych biegach się ślizga
:arrow:bębny z tyłu, bo lewe koło coś słabo trzyma
:arrow:amortyzatory z tyłu
:arrow:szyba czołowa, bo obecna była już klejona
:arrow:elektryka: mam ciągle błąd airbaga, jest zła impedancja podobno i coś z tym trzeba zrobić (jakieś podpowiedzi?)
:arrow:poprawki blachy i lakierowanie, ale to jeszcze dłuuugo zanim uzbieram, chciałbym najpierw jakoś zawalczyć z tymi paskudnymi bąblami, które mam
:arrow:opisywany przeze mnie wcześniej problem z nawiewem, który mimo że wyłączony, to dmucha
Z mniej poważnych rzeczy, które chciałbym zrobić:
:arrow:uszczelka pod anteną
:arrow:mam pękniętą osłonę lewego lusterka, przydałaby się nowa
:arrow:tylna klapa kwalifikuje się już tylko do wymiany
:arrow:nowe radio, byle był AUX, bo kasetka to słabe rozwiązanie :shock:
:arrow:felgi aluminiowe mi się marzą
:arrow:halogeny
Ten samochód miał być tylko dojazdówką za niewielkie pieniądze, ale zakochałem się w Polo do tego stopnia, że będę ją trzymał długo i powolutku, powolutku będę sobie robił, chciałbym żeby kiedyś wyglądała choć w połowie tak dobrze, jak np. 6N cresone, bo meeega mi się podoba

No to tyle, teraz oddaję Polę pod Waszą ocenę