Kontrolka ciśnienia oleju

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kmieciu471
Newbie
Newbie

Kontrolka ciśnienia oleju

Post autor: kmieciu471 »

Witam ponownie,

Mam problem z moim Polo Variant 98r. 1.4 60KM.
Po odpaleniu silnika zapala sie kontrolka cisnienia oleju, po chwili silnik zaczyna chodzić jakby zupelnie na sucho, po kilkunastu sekundach kontrolka gasnie i silnik chodzi normalnie. Olej sprawdzony, jest ok.

Bardzo prosze o jakies rady i wskazowki bo nie wiem od czego zaczac, a nie chcialbym zostac wydymanym przez jakiegos machera.

I najwazniejsze pytanie, czy w takiej sytuacji do mechanika moge podjechac czy lepiej wolac lawete?

Z gory dzieki za wszelka pomoc ;)
Pozdrawiam,
kmieciu471

Obrazek
h
henio 123
Newbie
Newbie

Post autor: henio 123 »

.Przyczynami może być wadliwie działający czujnik ciśnienia oleju ,szwankuje pompa oleju.Najprostszym wyjściem jest pomiar ciśnienia oleju.Kolega nie podał przebiegu tego silnika.Jakie są objawy przy odpaleniu ,słychać głośną pracę popychaczy zaworów .Takie objawy są przy kiepskim ciśnieniu oleju.Co do dojazdu do warsztatu to bywa różnie ,lepiej nie kusić losu.Na moje to zaczął bym od wymiany czujnika. 
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

Proszę uzupełnić tag w temacie.
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
p
patrikoss
Newbie
Newbie

Post autor: patrikoss »

Witam mam podobny problem do twojego tylko u mnie kontrolka jak się zapali kilka sekund po odpaleniu tak pali sie już caly czas, olej jest pelny stan klawiatura klepie sprawdziłem ciśnienie jest kiepskie w poniedziałek jade sprawdzić smok w misce olejowej bo może być zabrudzony i słabo zasysa olej lub obstawiam pompe oleju ale tego dowiem się w poniedziałek. Ja zrobię napisze co było przyczyną pozdrawiam. Również rozpocząłem od wymiany czujnika oleju ale nie pomogł.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2016, 20:58 przez patrikoss, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”