Witam Tak jak w temacie chciałbym zdemontować plastik co jest na klapie z tyłu i nie wiem gdzie można podważyć albo pociągnąć żeby zeszła bez problemu i nic się nie urwało jak można to żeby napisać co i jak dokładnie Dziękuje i Pzdrawiam Dawidoo
W tym plastiku są takie dwa wgłębienia (żeby chwycić za nie ręką przy zamykaniu klapy), w każdym z tych wgłębień w środku jest jedna śrubka, jak już odkręcisz te śrubki to jak będziesz miał otwartą klapę chwyć za te wgłębienia i pociągnij ten plastik w dół do siebie, wtedy ten plastik powinien zejść bez problemu.
Tylko jak ktoś tego jeszcze nie ściągał to może coś pęknąć właśnie spróbuje tak ale nie wiem czy pójdzie tak na czym to jest ogólnie na jakiś zatrzaskach ?
Sam plastik nie pęknie. Pęknąć może co najwyżej jakieś mocowanie. Tragedii wtedy nie będzie, bo tych mocowań jest tyle, że bez jednego wszystko trzyma się świetnie. Niestety do zdjęcia tego plastiku trzeba nieco siły. Ja zawsze zaczynałem od boku i pomagałem sobie jakąś drewniana kuchenną płaską szpachelką. Idealnie się do tego nadaje, bo jest dość mocna i nie porysujesz lakieru.