[6n2] Red GTI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
MłodyTipo
Newbie
Newbie

[6n2] Red GTI

Post autor: MłodyTipo »

Witam wszystkich.

Zakupiłem pewnie każdemu dobrze znane tu polo gti. Mam zamiar coś pogrzebać przy samochodzie więc zakładam temat bo pewnie dużo nowego się dowiem w sprawie polówek. Poprzednio robiłem jette a2 ale po zakupie gti, jetta zaczęła służyć mi jako daily  ;)

Silnik : 1.6 16v
Moc : 125km
Kolor : Czerwony

W dniu zakupu czyli 11.11.2016 auto wyglądało tak :

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Póki co podłączyłem grzanie foteli, wrzuciłem radio Vw mcd navigation i przymierzyłem jakieś rolki

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Planów na auto mam wiele, na 2017 rok na pewno chciał bym wrzucić rozpórki, zmienić gałkę zmiany biegów bo poprzednia została u Paffcia - docelowo będzie chyba z 9n Gti, zrobić mały detailing no i najważniejsze czyli wrzucić jakieś kółko. Po przymiarkach będę chyba celował w jakieś 17x8, coś takiego  ;)

Pozdrawiam, jeśli mam coś poprawić w temacie proszę o upomnienie  ::)
Awatar użytkownika
Ala
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Ala »

Co tu napisać? Na pewno będę pilnować tego tematu. Co do radia to moim zdaniem krok w tył. W podobnych pieniądzach można mieć 2 din vw z kolorowa navi, bodajże z passerati 5fl.
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

Fajnie, że zostało na forum i poszło w dobre ręce ale napewno Ala i Paffcio nie sprzedali by oczka w głowie byle jakiej pierwszej osobie :)
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
Awatar użytkownika
Ala
Zainteresowany
Zainteresowany

można gdzieś jeszcze podglądać temat polo? :)
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Mam nadzieję ze temat nie umrze bo zawsze od początku to polo ogladałem na forum.
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
M
MłodyTipo
Newbie
Newbie

Ala pisze: można gdzieś jeszcze podglądać temat polo? :)
Nigdzie na forum się nie udzielam, jedynie jakieś fotki pojawiają się na moim prywatnym fejsie ;)

A temat auta nie umiera, jakieś części ciągle przychodzą, ale wszystko powoli na ile wypłata pozwala  ;)
Awatar użytkownika
daro87
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz
Kontakt:

Post autor: daro87 »

Baza do modow trafila ci sie nie byle jaka :) mysle ze mozesz czuc presje co do kolejnych modow jak dziecko slawnej osoby :p
M
MłodyTipo
Newbie
Newbie

daro87 pisze: Baza do modow trafila ci sie nie byle jaka :) mysle ze mozesz czuc presje co do kolejnych modow jak dziecko slawnej osoby :p
Presji żadnej nie czuję. Nie patrzę na to jak auto wyglądało kiedyś a na to jak wyglądało gdy je kupiłem. Nie miało radia, kół, rozpórek ani nic takiego więc nie czuję żebym z każdą kolejną zmianą się cofał a szedł do przodu :)
M
MłodyTipo
Newbie
Newbie

Z nowości przyszły w końcu do mnie nowe rozpórki wiechersa

Obrazek
Obrazek

I wczoraj przywiozłem sobie kółka. Bbs rc 041
Według mnie siedzi bardzo dobrze i zostają na pewno, muszę tylko dobrać dystanse i pokręcić zawieszeniem

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ala
Zainteresowany
Zainteresowany

Masz w zestawie uchwyt do przedniej rozpórki, żeby zamontować na zbiorniczek ? czasem dają w zestawie a czasem trzeba kupić osobno, nie wiem od czego to zależy. Ja odczułam różnice jak założyłam rozpórki. Jak najbardziej na +

Koło również fajne, kiedyś jeden forumowicz u nas również miał takie tylko w srebrnym 6n2 gti. Jakie szerokości ?
m
mariusz 6n2

Post autor: mariusz 6n2 »

pasuje to kółko, dobrze siadło  ;)
a rozpórki gdzie dorwałeś, wiela cie kosztowały?
M
MłodyTipo
Newbie
Newbie

mariusz 6n2 pisze: pasuje to kółko, dobrze siadło  ;)
a rozpórki gdzie dorwałeś, wiela cie kosztowały?
Rozpórki zamawiałem przez allegro u użytkownika ElaVR6, ich sklep to hpt.pl

Napisałem maila i wystawili aukcje z rozpórkami. Czekałem prawie miesiąc ale wszystko przyszło jak trzeba, płaciłem 666zł za przód i tył razem z wysyłką
Ala pisze: Masz w zestawie uchwyt do przedniej rozpórki, żeby zamontować na zbiorniczek ? czasem dają w zestawie a czasem trzeba kupić osobno, nie wiem od czego to zależy. Ja odczułam różnice jak założyłam rozpórki. Jak najbardziej na +

Koło również fajne, kiedyś jeden forumowicz u nas również miał takie tylko w srebrnym 6n2 gti. Jakie szerokości ?
Uchwyt był w zestawie. Co do kół to 7,5J wszystkie cztery.

Macie może namiary kto porządnie zrobi adaptery ? Bo mam tylko dwa a i ich szerokość nie bardzo mi pasuje.
Awatar użytkownika
Ala
Zainteresowany
Zainteresowany

Napisz na fb do Rafał Czarnecki (Ko zack) jest również u nas na forum ogarnie Ci na pewno.
M
MłodyTipo
Newbie
Newbie

Z dzisiejszych nowości to wpadły nowe piasty do tyłu bo w jednej była urwana śruba a w drugiej zniszczony jeden gwint

Obrazek

Przypomniałem sobie kto robił mi adaptery do jetty więc dorobił mi również do polo

Obrazek
Obrazek

No i pobawiłem się trochę żeby jakoś to wszystko spasować

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jeden dystans muszę trochę stoczyć bo oczywiście z tyłu jedno koło jest inaczej niż drugie o parę milimetrów.
To tyle na dziś  ;)
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

Podoba mi się, że Polo nadal w dobrych rękach :) Jeszcze jakieś plany ? Pozdro.
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”