Jestem nowym użytkownikiem i nie jestem pewien czy powinienem tworzyć nowy temat, ale jakoś inne znalezione na forum ( użyłem opcji szukaj i przeczytałem wszystkie wątki zawierające słowo : scyzoryk , kluczyk itp.itd.) nie odpowiedziały na moje pytanie.
Tak więc jestem szczęśliwym posiadaczem polóweczki 9N rok 2003 , nie wiem czy mam moduł komfortu, ale wydaje mi się że we wszystkich 9N były one montowane- w moim okularze szyby domykają się jak przytrzymam kluczyk w drzwiach w pozycji zamknij.
Chciałbym zwykły kluczyk zmienić na wszystkim dobrze znany kluczyk typu scyzoryk ( interesuje mnie raczej oryginalny ( mam go zamiar kupić a allegro ale przejadę się do serwisu VW żeby dowiedzieć się ile tam one kosztują ) , a nie podróba bo wyczytałem ze nie są one najlepszej jakości).
Dlatego mam parę pytań :
- Czy któryś z posiadaczy 9N zmienił kluczyk zwykły na scyzoryk i co było mu do tego potrzebne ? (wiadomo sam kluczyk, grot wyrzeźbić, immo zaprogramować), ale czy nie trzeba jakiegoś nadajnika/odbiornika jeszcze dokupić do modułu komfortu?
- Wyczytałem ze można programować samemu pilota w kluczyku poprzez wsadzenie jednego do stacyjki a drugiego tego co chcemy zaprogramować w drzwi i przytrzymanie przycisku w nim ( czy ktoś to zrobił czy to tylko bajka ?)
- Jeżeli programowanie tego kluczyka samemu nie jest możliwe to gdzie to mogę zrobić( śląsk, opolskie,)
Nie mam interfejsu VAG także nie wiem jak co gdzie sprawdzić jeżeli to komuś pomoże to mogę podać numer Vin .
tak więc drodzy forumowicze z niecierpliwością czekam na wasze podpowiedzi

Pozdro