RADIA FABRYCZNE wszelkie problemy, pytania itd....

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
soyerek
Newbie
Newbie

Post autor: soyerek »

czy pomoże ktoś w ustaleniu kodu do radia o nr. alpha vwz1v0501355 było to radio seryjne w moim vw i z uwagi na sprzedaż auta chcę je podłączyć jak pierwotnie natomiast nie mam kodu chyba że kryje się gdzieś w aucie, na radiu czy coś takiego proszę o pomoc wszystkich którzy są w temacie rozkodowywania o pomoc, a jeżeli ktoś z Was zna kod to proszę o sms pod. nr. 505862673 - będę ogromnie wdzięczny za możliwie pilną pomoc.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Jeśli to jest radio ALPHA IV to trzeba odczytać go z pamięci eprom.
s
sebamx
Newbie
Newbie

Post autor: sebamx »

Witam serdecznie miłośników VW Polo

Mam mały problem z radiem RCD 200 w moim Polo 9n3, otóż dzisiaj podczas jazdy zauważyłem że na wyświetlaczu radia nic nie ma. Poza tą usterką reszta jest ok tj radio odbiera, przełączanie stacji działa, CD działa, podświetlanie też tylko na wyświetlaczu nic, cały niebieski bez napisów itp !! :shock:

Czy ktoś wie co jest nie tak ? Czy może pomóc w rozwiązaniu tego problemu ? :cry: :cry: :cry:

Do tego opisu dorzucę fakt że dwukrotnie miałem przypadek kiedy rano w czasie jazdy do pracy (dystans 50 km) gdzieś po kilku kilometrach nagle na radiu pojawiły się napisy :shock: i wyświetlacz działał prawidłowo, wszystko było ok do końca trasy :shock: ale po pracy w drodze powrotnej znowu to samo czyli po odpaleniu auta brak napisów i niestety nic się nie "naprawiło" w czasie jazdy.

Czy ktoś wie jak to naprawić ? :banghead:

Posta edytujemy:) / korzenio
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: swirkofsky »

czy takie cosik: http://allegro.pl/konwerter-poziomow-gl ... 22283.html wystarczy, żeby podłączyć wzmacniacz do rcd200??
Obrazek
f
franz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: franz »

To będzie trochę rzeźby - RCD200 ma własne złącze z szyną CAN. Potrzebowałbyś adaptera "złącze fabryczne -> ISO" żeby wpiąć się w tą przejściówkę do wzmacniacza (ona ma gniazdo uniwersalne ISO), oraz jakiegoś sposobu żeby podłączyć się ponownie do radia fabrycznego (polutowanie kabli + - oraz CAN do oryginalnej wtyczki np.) - ale radio by wtedy grało tylko na zewnętrznym wzmacniaczu.
Obrazek
Ślesin 2015 (86C Coupe Fox LA5Y) - 2 miejsce - najniższe 86C/2F
Ślesin 2016
Ślesin 2017 (86C Coupe Fox LY3D ABU)
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: swirkofsky »

powiedzcie mi do których pinów z prawej strony mogę podłączyć kabel remote od wzmacniacza tak, żeby się załączał razem z radiem i wyłączał również??
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
daro87
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz
Kontakt:

Post autor: daro87 »

Chcę wsadzić do 6n2'ki radio 2din MFD, wcześniej miałem oki MFD D lub G.
Pytanie czy nowsza/inna wersja MFD2 np Tuareng'a będzie pasować?
g
golf
Newbie
Newbie

Post autor: golf »

Mam problem z radiem VW BETA:
po umyciu auta pokazuje się na wyświetlaczu "TP PHONE" oraz nazwa stacji. Radio nie reaguje na żaden przycisk. Nie gra, tylko trzeszczą głośniki - również po wyłączeniu zapłonu i po wyłączeniu radia! Dopiero po wyłączeniu i wyciszeniu radia nic nie słychać.

Podłączyłem zestaw nokii (2 lata temu go odłączyłem) - nie pomogło.
Wyjąłem i włożyłem wtyczki - dalej to samo - trzask w głośnikach i dodatkowo prosi o kod. Wpisałem jakieś 4 cyfry, jakie były napisane na radiu, i nie potrafię zaakceptować.

Jakieś rady?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”