.. - a dokładniej chodzi o to, że od kilku dni mam super dojście do punktu kasacji pojazdów, gdzie w zasadzie codziennie mają jakąś nową "dostawę". Wiele autek ma założony gaz, więc jest całkiem niezła sterta osobno odkładanych butli czy innych pierdół. Zdaję sobie sprawę że zakładanie tego typu używek może być nieco problematyczne, jednak czasem trafiają się naprawdę kilku letnie autka nie mające żadnych uszkodzeń silnika czy bagażnika..
Temat LPG to dla mnie całkowita magia (może dlatego że nigdy nie miałem autka z gazem więc się nie interesowałem), i dlatego pytanie brzmi - jakiej instalacji szukać? Mam silnik AEX, więc jedyne co wiem to to że jest na wtryskach - i taka też musi być instalacja. Samochody trafiające do kasacji potrzebują tylko dokumentów autka, jednak jeśli coś bym znalazł to nie będzie problemu z dotarciem do właściciela i ugadania papierów na gaz - i tu druga część pytania: na co zwracać uwagę? Wiem że ważna jest homologacja, ale czy butla ma jakiś określony w papierach czas życia?..
Byłbym wdzięczny za każdą informację, bo mimo iż na forum jest kilka wątków - jakoś nie znalazłem niczego choćby w połowie podobnego do mojego..
Chcesz założyć używaną instalację LPG ??
to jest nielegalne
żaden gazownik nie zamontuje ci instalacji używanej i nie da papierów chyba że masz znajomego gazownika i kogoś znajomego na stacji diagnostycznej
Butla jest ważna przez 10 lat potem legalizacja na następne 10 lat koszt 240 zł o ile nie jest wybite na butli KE- koniec eksploatacji.
Kupisz używane nie wiesz w jakim stanie jest reduktor po jakim przebiegu, wtryskiwacze też nie wiadomo jaki stan
Ostatnio zmieniony 31 sie 2017, 21:15 przez warga23, łącznie zmieniany 1 raz.
Używka jest nielegalna?? Add papierów - nawet mi przez myśl nie przeszło by coś kombinować, więc jeśli właśnie to miałeś na myśli to niestety ale się mylisz
Czyli kwestię papierkologii mam rozwiązaną - dokumenty na butlę i fakturę za montaż.
A druga część pytania - jakiej instalacji szukać? Ideałem było by znalezienie założonej na taki sam silnik jaki mam, ale to raczej nierealne.. Nawet dziś wracając z działki wstąpiłem na "swój" złomiak, i już stały dwa kolejne autka w tym jedno z gazem - tak więc wystarczy że pogadam z chłopakami lub szefem by od razu wiedzieć kiedy co przywożą, tyle że nie wiem o co pytać
J/w, używki są nie tylko nielegalne, ale też potencjalnie niebezpieczne i... nieopłacalne. Butle możesz zalegalizować, ale instalację lepiej zlecić w jakimś porządnym serwisie. Jak jesteś z zachodniopomorskiego to polecam zadzwonić do http://gazmobil.szczecin.pl i wypytać o szczegóły - od razu poznasz cenę. Pozdrawiam!
Koledzy mają rację .Miałem Tico i VW Polo na gazie.Wszystko na legalu. Musisz mieć fakturę za instalację od gazownika bo wydział komunikacji ci nie wbije w dowód tej instacji. Dostałem je z fakturami zakupu nowych części.Od listopada wchodzą nowe przepisy co przeglądów i żebyś się nie przewiózł na tej używanej instalacji.Żaden diagnosta nie będzie ryzykował utraty pracy podbijając taki składak.Dobra instalacja to z firmy STAG.
henryk 10 pisze:
Dobra instalacja to z firmy STAG.
Co rozumiesz przez to?
Ja rzekomo mam instalację STAGa, gdzie z tej firmy jest jedynie sterownik
butla i wszystkie inne cuda są innych 'marek'
więc nie nazwałabym tego jedną marką, a składanką
Zgoda.Ale instalacja musi być zakładana przez zakład który ma odpowiednie uprawnienia .Na podstawie faktury wydział komunikacji wbija w dowód LPG.Miałem sterownik Bingo M a reduktor innej marki montowane przez zakład.Zmieniałem zbiornik na nowy musiałem fakturę i rachunek z zakładu.O samodzielnym montażu to można zapomnieć to jest dziecinny pomysł.