Wsteczne światła nie świecą

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
laki83
Newbie
Newbie

Wsteczne światła nie świecą

Post autor: laki83 »

Witam...niedawno kupiłem polówke 9n 1.2..z małymi usterkami..i jak z wiekszościa sobie radze tak przy tej usterce ktorej nie było przedtem to nie daje rady więc może wy pomożecie.Do rzeczy...nie świecą światła wsteczne.Żarówki ok.bezpieczniki ok.Na poczatku myślałem że czujnik powiedział papa.podmieniłem na inny i lipa.Zmostkowałem wtyke wchodzącą do czujnika drucikiem i tez nic.Jedno co zauważyłem to jak było mokro lub wilgotno to świeciły sie wszystkie tylne światła  bez kluczyka w stacyjce..coś tam poruszałem wtyką i było git ale dalej bez wstecznego.Jakoś pare dni pozniej wpadły mi w łapy lampy z polifta..założyłem.wsteczny dalej nie działa..i w ostatni deszczowy dzien zauważyłem że przy włączonych światłach żarówka wstecznego sie lekko żarzy..ale zaznaczam że bez wbitego wstecznego biegu..możecie coś doradzić?bo w aucie sporo moge zrobic itp ale taki ze mnie elektryk jak z kangura kontener ;)..może polo ma jakieś bolączki łamiacych sie gdzieś kabli lub cos
Awatar użytkownika
djmcg
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: djmcg »

Sprawdz jeszcze raz bezpiecznik.
potek odepnij lampę zlokalizuj wtyczne który przewód idzie do swiateł cofania i sprawdz miernikiem czy po wbiciu wstecznego masz 12 V
Jak dobrze pamietam to polo chyba ma tylko jedną żarówke do wstecznego druga to przeciwmgielne.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

A nie pomieszałeś kabli jak zakładałeś inne lampy? Sprawdź miernikiem ciągłość przewodu od czujnika.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”