[9N] Czy da się zamontować kierunkowskazy w lusterkach???

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
dawidd
Raczkujący
Raczkujący

[9N] Czy da się zamontować kierunkowskazy w lusterkach???

Post autor: dawidd »

Witam serdecznie.
Mam pytanie.posiadam polo 9N i chcialbym sobie zamontować kierunkowskazy w lusterkach.Czy jest wogóle taka mozliwość???robił juz ktos cos takiego??trzeba kupowac cale lusterka czy mozna sam ten spód kupic??jak wyglada to pod wzgledem elektrycznym,czy jest moze tam jakas kostka aby sie wpiac czy trzeba ciagnać cała instalacje??bardzo prosze o odpowiedz.z gory dziekuję.pozdrawiam
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Lusterko z 9N3 z migaczem ma inny kształt. Nie sądzę aby dało się to ogarnąć na posiadanym przez Ciebie.
Nie należy liczyć na pociągnięcie instalacji do drzwi jak w nich nie było kierunków. Trzeba by wyprowadzić wiązkę najprawdopodobniej. Ogólnie gra średnio warta świeczki moim zdaniem.
m
mrkozzii
Newbie
Newbie

Post autor: mrkozzii »

Witam,

Zanim ktoś zarzuci mi odgrzewanie starego kotleta to chciałem nadmienić, że trafiłem tu z tym samym pytaniem, więc zamiast zamiast zakładać nowy temat, podepnę się pod ten, skoro odpowiedź nie została na niego udzielona od 2012r.

Tak więc ponawiam pytanie - czy da się dołożyć kierunkowskazy w polo 9n1 do lusterek? W mojej sytuacji wygląda to tak, że przód mam od 9n3 - bez kierunkowskazów w nadkolach, ale ostatnio diagnosta przyczepił się do tego (dziwne że dopiero teraz to zauważył, bo taki przód mam od ponad 7 lat... :) ). Nie chcę wiercić dziur w nadkolach, wolał bym jakimś sposobem założyć kierunkowskazy do lusterek, ewentualnie nawet wymienić całe lusterka na takie z kierunkami jeśli będzie trzeba. Zastanawiam się tylko jak kwestia elektryki, czy trzeba będzie wiązkę ciągnąc z wnętrza auta, czy da się VAG'iem w którymś module to ustawić aby sygnał kierunkowskazów pojawił się na sterownikach w drzwiach? Drzwi mam z elektryką (el lusterka, el szyby, centralny zamek).
Ostatnio zmieniony 31 sty 2021, 17:03 przez mrkozzii, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
g
grzesiek80
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: grzesiek80 »

Do lusterek 9n1 napewno nie da się zamontować kierunkowskazów z 9n3. Jedyna szansa to wymiana całych lusterek. Mocowanie z zewnątrz wygląda tak samo. Na 99% nie będzie elektryki do kierunkowskazów w drzwiach. Trzeba by pociągnąć przewody ze środka samochodu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”