Żegnaj CD witaj USB

RCD 330G Plus - producent DESAY nr. 6RD035187A
Radia na rynek Indii.
Sama wymiana nie trwała długo,warto mieć klucz imbusowy 4mm,bo najgorsze jest poderwanie ramki.-Dotykowy wyświetlacz o przekątnej 6,5”,
-Radio FM/AM z działającym systemem RDS,
-Automatyczne skanowanie stacji radiowych,
-Bluetooth - możliwość podłączenia kilku urządzeń jednocześnie,dzięki czemu uzyskujemy bezprzewodowy zestaw głośnomówiący (mikrofon wbudowany w przednim panelu radia)
jak i również możemy odtwarzać muzykę- A2DP.Po podłączeniu telefonu jako zestawu głośnomówiącego mamy możliwość obsługi książki telefonicznej.
-Wybierania numeru z klawiatury numerycznej,
-Dodania 4 ulubionych numerów (szybkie wybieranie)
-Sprawdzenia ostatnich połączeń,
-Odczytywania wiadomości sms.
-Podświetlenie przycisków - kolor czerwony,
-Obsługa czujników cofania,
-Obsługa kamery cofania (tylko kamera AV),
-Obsługa mirrorlink – wyświetlanie i obsługa ekranu smartphona (pod warunkiem, że telefon obsługuje taką funkcję)
-Brak kodu zabezpieczającego,
-Wejście na kartę SD,
-Wejście USB,
-Wejście AUX,
-Menu w języku angielskim/chińskim
Pod jej spodem są 2 otwory,gdzie można włożyć imbusa i z czuciem pociągnąć do siebie aż spód odejdzie,
resztę pomogłem sobie zrobionymi z plastiku dźwigniami.
Dalej to tylko wykręcić 4 torxy - T20 i już mamy radio na wierzchu.
W sumie pomogły mi filmiki jak inni wymieniali:
https://www.youtube.com/watch?v=b0NqfNYi2n4
https://www.youtube.com/watch?v=rCGmYRWURTY
https://www.youtube.com/watch?v=yV5uRMkfWQ8

Ręczne programowanie stacji bardzo szybkie, (jak dla mnie) to nie ma nic ciekawego w eterze,same reklamy i polityka

Do radia jest wymagana przejściówka fakra 2x1 która była w zestawie.
Może być że komuś słabiej będzie odbierać,bo działa tylko główna antena dachowa,ta z tylnej szyby już nie,
ja nie zauważyłem jakiegoś pogorszenia.
Co do obsługi USB,czytać ma pendrive do 32GB. Ja kupiłem extra malutkiego,mikro nie znalazłem..
Wersji 3.0 nie sprawdzałem,posiadam takową do kompa Adata 32.
Można robić podfoldery,wszystko da się wybrać w odpowiedniej ikonce na wyświetlaczu.
Prawym pokrętłem też da się zmieniać utwory,poprzez pokręcenie wyskoczy lista,dalej kręcąc wybieramy odpowiedni utwór i wcisnąć pokrętło by zatwierdzić,ale to nie zabawa podczas jazdy,najlepiej przełączać strzałkami do następnego kawałku.
Można też utwór przewijać na tym pasku z kropkami.
Jakość dźwięku w porównaniu z RCD310 właściwie niczym się nie różni,nie stwierdziłem pogorszenia.
Działa także poprawnie parktronic,wizualizacja jest fajniejsza,dźwięk muzyki normalnie się wycisza.
Nie mam kierownicy multifunkcyjnej,więc nie potwierdzę czy da się z niej obsługiwać,ponoć działa tylko podgłaszanie..
Po włączeniu świateł mijania wyświetlacz przyciemnia się tak jak w originale,jest to oczywiście uzależnione od ustawienia natężenie oświetlenia zegarów. Jest również niezależna pięciostopniowa regulacja wyświetlacza LED w menu.
Takich opcji jak MirroLink nie sprawdzę,bo mam inny telefon,podłączenie przez USB nic nie dało.
Ale bluetooth działa,da się dzwonić.

NIE potrzeba żadnego "emulatora" geteway,ani wymiany obecnego.
Radio samo się wyłączy po 30 minutach,więc i nie rozładuje akumulatora.

Sprzedawca w promocji (599,-) wgrał POLSKIE menu,dodał przelotkę anteny,
i gratisowo zmienił kolor menu na czerwony jak i dołączył kabelek na kamerę AV
Dobry kontakt,porady techniczne,spoko sprzedawca,no i paczka przyszła za 2 dni

Jeżeli komuś aż tak bardzo zależy kupić taniej,to niech se zamówi bezpośrednio na AliExp..
Jeśli ktoś ma RCD210,310 a nawet 510 (510 delphi z tyłu USB)
a ma już dość płyt CD i woli używać USB to polecam.
Chyba,że są wierni zwolennicy lossles/FLAC to są jeszcze niższe modele:
RCD330G Plus - 6,5" MirroLink (omawiany)
RCD330G APP Plus - 6,5" z Apple CarPlay -pełna współpraca z produktami Apple
RCD330G - 5,5" + CD
RCD320/RCN210 - CD i brak dotyku

RCD310 też tak świeciło,a to nie było dobrym pomysłem VW
Dlatego tak myślę kupić jakąś czarną używkę aby był fajny efekt.
Już miałem na wierzchu panel z mojego,z tyłu są dwie wtyczki,póki co nie zakładam ramki na radio,bo znowu by cza zdejmować.
W moim przypadku jest poniekąd mały plus,bo mam wersje skandynawską,więc nie cza włączać świateł za dnia,ale w nocy,o kurcze tak brzydko

Najlepiej jak ktoś ma zwykłe pokrętła nawiewów i oryginalne światła dzienne w halogenach,to problemu brak.

Udało się zdobyć panel klimy z rewersem-czarne tło białe cyferki w cenie 80zł

Inni szaleńcy wystawione mają od 150-199zł