[quote=""trist""]Witam
Mam VW Polo rok 2001 1,4 16v i również zapala mi się kontrolka check. Po wizycie w warsztacie i podłączeniu do komputera najpierw wykryto błąd który wskazywał że zepsuty jest zaworek na kolektorze ssącym,kupiłem wymieniłem ale problem znowu się powtarza.Pojechałem kolejny raz do warsztatu.Tym razem na byc niesprawny zawór recyrkulacji spalin EGR.
Może mi ktoś powiedzieć czy ten zawór można wyczyścić i czy ktoś go już wymieniał i problem znikł?
Tez mialem problem z EGR i Checkiem , Potrzeba podłaczyc pod komputer i "zakodowac" EGR . Problem znikl.
To ja podłączę się do tematu. Cały czas świeci się u mnie Check (Polo 1.0 2001 rok). Na Vagu wyskakuje zawór EGR, ok ale auto jeździ idealnie, żadnych problemów poza tą wredną lampką CheckEngine. Wyciągnąłem ten zawór, myślałem że uda mi się go jakoś wyczyścić, pojeździłem jeden dzień i znowu. Proszę pomożcie jak skasować tę lampkę? Czy ktoś może próbował czyścić ten zawór z sadzy? A jeśli można to "zakodować" jak kolega napisał to jak to zrobić? Pomóżcie proszę.
[/quote]
Ja probowalem go (EGR) czyścic, tylko ze okazalo się ze jest nie rozbieralny, i czeba bylo zaopatrzec sie w nowy heh

Jak go zakodowac ... hmm, gdy ja to robilem nie bawilem sie jeszcze vagiem bo nie wiedzialem co to jest , wiec mi to zrobili w serwisie.
Ale jest jeszcze jedno rozwiazanie tego problemu, ostatnio coraz czesciej zaczal mi sie wyswietlac "check", wyciagnolem i wyczyscilem przepustnice i problem calkowicie znikl. Oto nasze rozwiazanie hehe, roboty nie duzo wiec warto spróbowac