[6n] Primo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Primo »

Mam takie pytanie czy sprężyny obniżające do 6n2 podejdą na amory sportowe do 6n. Bo gdzieś mi sie obiło o uszy że zawiesznie w 6n i 6n2 jest identyczne.
Co sądzicie o firmie OMP oraz High Performance??
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

a ja słyszałem ze maja tylko springi takie same ,nawet ktos sprzedawał w klubie
ogolnie cały zawias z 6n2 do 6n nie podejdzie na bank
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Troche czasu mineło wiec czas odświeżyć i conieco napisać.
Zostały zakupione siłowniki maski inxx, zakupione od Olo. Całkiem ładnie wyszło ale wkręty w błotnik nie trzymają za dobrze ma ktoś pomysł co z tym zrobić ? Tak to wygląda.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Zakupione został nowe lusterko pasażera bo jak kupowałem było ono rozbite i tylko tymczasowo je skleiłem. Zakupiłem troche porysowane wiec przemalowałem je troche, następnie była zabawa w przełożenie bo kupiłem manualne a posiadam ele. ale szybko mi to poszło. Na dodatek okazało się że mam je podgrzewane ale niestety wkłady mam zwykłe.
Obrazek
Jeśli ktoś potrzebuje obudowy lusterka pasażera za grosze oddam tak samo tą część manualną z linkami i uchwytem wew auta. Foty starego lusterka:
ObrazekObrazek
Został także wymienione łożysko prawego koła (mechanik) oraz uszczelka wybieraka to już z ojcem :D
Obrazek
Dodatkowo wymieniłem filt przeciw pyłkowy i powietrza bo były już troche zużyte.
Obrazek
Coś tam jeszcze na dniach ma przyjść pocztą ale napisze później :D
Awatar użytkownika
aniula24
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: aniula24 »

Silowniczki fajnie wygladaja, sama planuje zalozyc,mam nadzieje ze nie ma z tym wiele roboty ;) podoba mo sie fotka podniesionej Poli do wymiany lozyska ;)
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

No i przyszły żarówki do przednich lamp, już założone ale jeszcze nocą nie jeździłem od tej pory.

ObrazekObrazekObrazek

No i po długim namyśle miedzy lampami z 6n2 a mlecznymi zdecydowałem się na te drugie, bo 6n2 oklepane są. Tak sie prezentują po umyciu. Dzisiaj już je założyłem bo mialem dość tych orginalnych wielokolorowych. Zrobie foty jak to wygląda na samochodzie niedługo.

ObrazekObrazekObrazekObrazek

A tutaj wkońcu foty jak to wyglądają na polówce
ObrazekObrazekObrazek
K
Karpus
Początkujący
Początkujący

Post autor: Karpus »

Prześwit szczegolnie z przodu jest masakryczny,wyglada jak traktor jeszcze dzieki tym kołom,musisz z tym cos zrobic.A hokej założysz?Widzialem dzis Polo na Tauzenie w Kato pod Tesco
Moje 6n2 GTI viewtopic.php?f=56&t=28241&p=263676#p263676
Moja 6Nka viewtopic.php?f=56&t=6484
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

ogolnie nie jest zle, nie myslales nad lampami z tylu zeby zalozyc hella black ? :) do Twojego lakieru mysle, ze dobrze by pasowały, a te wydaje mi sie, ze za bardzo sie wyrozniaja :) ale co kto lubi
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""Primo""]No i przyszły żarówki do przednich lamp, już założone ale jeszcze nocą nie jeździłem od tej pory. [/quote]

Bez urazy ale żarówki to bym na twoim miejscu kupił jakieś markowe a nie chińskie g..... Kiedyś w AŚ (wiem że to nie zbyt ambitna gazeta) był test i skwitowali "xenonowe" tanie żarówki tekstem że nadają się do ogrzewania i oświetlania kurnika a nie do auta :grin: Widocznosć to bezpieczeństwo twoje i innych użytkowników i na tym bym nie oszczędzał.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

o.k lampy.. ale niema 2 zdań co do tego,że gleba jej potrzebna.Powiedz jak to jest z tym,że na tylnej klapie masz wszystko porucz znaczka,kupiłeś taka ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

No cóż offroad jest pełną gębą :D ale narazie musi tak być ze względu na brak funduszy. Może na nowy sezon uzbiera się na gwint.

Karpus Zgadza się bo byłem w parku, a co do hokeja to myślałem i stwierdziłem że skoro hokej mnie będzie kosztować 80zł a szeroki z dokładką jakieś 250 to wole już szeroki kupić jak nazbieram.

Paffcio No widziałem i nawet pasuje hella black ale za to musiałbym przyciemnić front i boczne ciemne wsadzic a to mi nie pasuje do koncepcji zbytnio. A narazie wszystkie lampy są białe, zastanawiam sie teraz nad białą maska ale niewiem jak to będzie wyglądać.

Skfarek Co do żarów to stwierdziłem po jeździe że nie jest źle ale i tak miałem stare już prawie przepalone wiec takie kupiłem. Poszukam chyba czegoś lepszego, poleciłbyś jakieś porządne marki?

Kuba Nie kupiłem, miałem małą przygodę kilka dni po zakupie i musiałem malować tylni zderzak i klape, nie byłem jeszcze w temacie i wąski został a miejsce na znaczek kazałem zaspawać. Teraz żałuje że nie wymieniłem z tyłu od razu na szeroki.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ZegaR_6n
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ZegaR_6n »

[quote=""Primo""]No cóż offroad jest pełną gębą :D ale narazie musi tak być ze względu na brak funduszy. Może na nowy sezon uzbiera się na gwint[/quote]
Sprzedam ci moje zawieszenie w dobrej cenie ;)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Primo
biała maska ? prosze Cie nie rob tego... bedzie wtedy ulep na maksa... juz lepiej w czarnym macie...
Awatar użytkownika
sieran
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sieran »

Primo
Polecam żarówki PHILIPS X-Treme Power +80% lub Blue Vision.

Te co masz to w Biedronce sprzedają za 15zł.
Awatar użytkownika
Alwaro89
Początkujący
Początkujący

Post autor: Alwaro89 »

Wywal te żarówki, albo przerób je na znicze na 12V. Nie świecą i mają tyle odblasków ślepiących innych że szok!!! Jak chcesz porządne żarówki to kup philips blue vision (ok 65zł), a jak chcesz taniej to philips premium (ok 30zł), trochę mniej światła, ale w tym kierunku gdzie ma świecić, a nie po oczach innych...

Co do autka gleba, choć 40/40, a potem zabieraj na szerokie...
Może przedstaw nam Twoją koncepcję na autko...??? :)
Pzdr!!! Udanych modów...
Umc!!! Umc!!! Bo bez tuningu to nie ma jeżdżenia... haha :)
Awatar użytkownika
GGrzes
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: GGrzes »

Primo
widziałem ostatnio Twoje Polo na Giszowcu, jakiś tydzień albo dwa temu :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”