Czy czyścił ktoś popychacze hydrauliczne?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
picksar
Mały interesant
Mały interesant

Czy czyścił ktoś popychacze hydrauliczne?

Post autor: picksar »

Pytanie jak w temacie. Czytałem na kilku forach że w popychaczach z czasem gromadzi się syf zaburzający ich prawidłową pracę. Przymierzałem się do wymiany popychaczy ale jeśli pomogło by przeczyszczenie to czemu nie spróbować. Czy miał ktoś z takimi operacjami do czynienia?
--- SPRZEDAM CZĘŚCI ---
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=61&t=24999
Polo Fox 86c/2f steilheck, 1.0 AAU
Awatar użytkownika
VAGfan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: VAGfan »

Jeśli chcesz je wyciszyć doraźnie to wlej do silnika MOTO DOKTOR-a. Nieprzekraczanie terminów wymiany oleju silnikowego pozwala dłużej cieszyć się cichszą pracą popychaczy.
86c2f 1W [2009-2010]
6N 1Y [2010-]
k
kordek4
Newbie
Newbie

Post autor: kordek4 »

Ostrożnie z motodoktorem, to STRASZNE GÓWNO!!!
Nie wlewaj tego do silnika. On może sprawi, że ucichną trochę, bo zagęszcza olej, zwiększa lepkość.
Ale jest to tylko i wyłącznie sposób dla nieuczciwych sprzedawców. Przed sprzedażą wlewają do silnika i zmniejsza dymienie, wycisza, ale na krótką metę, ale nie pomaga to wcale silnikowi, a wręcz przeciwnie.
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Nie polecam tego dziadostwa!! Mój koleszka sobie kiedyś tego zalał było fajnie ale na chwile później zaczeły się problemy z silnikiem!!!
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Dokladnie moto-doktor to badziew, moj wujek zalal do golfa mk2 bo mu olej migal(mogl pasc czujnik), silnik w koncu zaczol sie tluc, diagnoza peknieta panewka korbowodowa, a reszta same wzery.
Lepiej kup produkt liqui molly zalecany do wyciszania hydrosztosow na allegro :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Andrzej_89 »

no ja jestem właśnie w trakcie czyszczenia głowicy i innych spraw od środka, i popychacze po oczyszczeniu to raczej proszą się o wymianę:( ale niestety musze wydać od cholery kasy na regenracje głowicy i nie stać mnie już na kolejne wydatki.
Awatar użytkownika
picksar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: picksar »

No właśnie mam dylemat bo zbliża mi się wymiana oleju i chciałbym przed wymianą wlać coś co przynajmniej wstępnie oczyściłoby silnik z syfu bo gdy kupiłem polówkę to popychaczy nie było słychać. Zabrałem się standardowo jak to po zakupie za wymianę oleju, rozrządu itp. Po tym zabiegu popychacze zaczęły być słyszalne. Gdy spuściłem świeży olej to już nie był olej tylko maź:(Podejrzewam że ktoś nalał jakiegoś właśnie doktora. Przy okazji chciałbym zabrać się właśnie za popychacze. Dlatego chciałbym poznać Wasze sugestie na ten temat.
Tu jest link do strony na której znalazłem parę rzeczy.

http://forum.omegaklub.eu/showthread.php?t=12232
--- SPRZEDAM CZĘŚCI ---
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=61&t=24999
Polo Fox 86c/2f steilheck, 1.0 AAU
Awatar użytkownika
Wy3
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Wy3 »

Możesz użyć płukanki do silnika Wynn's lub liquimolly.
KONI
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”