Doradźcie ;) CB

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Krasi120
Początkujący
Początkujący

Doradźcie ;) CB

Post autor: Krasi120 »

Witam wszystkich ;) mam zamiarek kupić Cb zestawik i przeznaczyć na niego ok 600 zł ładne radyjko i antenke obojętnie jakiej długości doradźcie co by zamontować do polo 6N żeby było praktyczne i ładnie wyglądało ;) pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Ja mam onwe z gruszka unidena i antena hustlera. Za calosc dalem 190zl (uzywki) i jestem zadowolony - antena moze bez szlu, ale na razie mocniejsza nie jest mi potrzebna.
Za 600zl, to Ci to CB powinno jeszcze kapcie przyniesc i kawe zaparzyc ;]
Awatar użytkownika
michałoś
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: michałoś »

http://allegro.pl/item763044124_radio_c ... l_145.html

http://allegro.pl/item780280971_uwaga_z ... sklep.html

http://allegro.pl/item776028909_dobre_radio.html
^^
Najlepsze radio w przedziale do 300zł-400zł, tylko że nie ma homologacji na polski rynek więc jego używanie jest niezgodne z polskim prawem. Jeśli tym się nie przejmujesz to szukaj Unidena 520 XL + Sirio ML 145
VW Polo Classic 1.4 60km 97r. || Sprzedane
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

ja tak jak kolega wyżej używam radyjka ONWA MK3 z antenką Sirio ML-145, jest to świetny zestaw polecam.
Radyjko onwa to bardzo proste i łatwe w obsłudze radio, konstrukcja/bebehy onwy to to samo co niektóre Alany np. 199A, 102 itd. także sprawdzony towar.
Jeśli nie mieszkasz w górach to metrowa antena wystarczy, nie kupuj tylko Hustlera bo to antenka dobra ale szybko ulega biodegradacji...czyli moknie rdzewieje i sie rozkłada....

Jak już kupisz to antenkę należy zestroić z radyjkiem reflektometrem, u specy od CB kosztuje to 10-15 zł.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Z
Zing
Newbie
Newbie

Post autor: Zing »

ja mam w Polo Johnny II President i antenke ok 1,50cm no zestawik 1wsza klasa:)
k
kordek4
Newbie
Newbie

Post autor: kordek4 »

Tak jak michałoś napisał, Zdecydowanie Uniden520 XL + Sirio ML 145. Komplet około 400zł i jest to bardzo dobry zestaw.
Awatar użytkownika
krisek
Początkujący
Początkujący

Post autor: krisek »

Ja też posiadam Unidena 520 XL razem z sirio ml145 i szczerze polecam, chociaż teraz się bawiłem radyjkiem Albrecht 6690 i myślę nad zmianą :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

[quote=""rat4""]ja mam w Polo Johnny II President i antenke ok 1,50cm no zestawik 1wsza klasa:)
[/quote]
Dokładnie ten zestaw jest super te radyjko cud, miód, sam mam Yosan PRO-120 ale ono jest jak mało jeździsz to jest super, jak więcej to Presidenta kup najlepiej. W tygodniu robie ok. 200-400 km. (codziennie do sql 7 km. i co piątek wypad za miasto Kraków, Warszawa, Jasło itp.) także nie tak dużo bije tych kilometrów. A i antenke mam SIRIO ML-145 polecam antenke. Ma niezły zasięg, choć na razie nie mam jej dobrze zestrojonej czekam na miernik SWR z allegro :amen: A i nie 1,50 cm tylko 1,5 m. Komentarze kolegów w stylu "Ale masz bat" są zbędne, bo może i antenka dłuższa, ale Ty jadąc w jakimś tam kierunku pare km. przed wiesz o korku, misiaczkach itp. i Ci z krótszą anteną gdy wyłapią dopiero, że koreczek to będą musieli nakręcać, Ty sobie spokojnie przy najbliższym skrzyżowaniu skręcisz (taki przykładzik podałem ;) ) sam byłem w tejże sytuacji.
Awatar użytkownika
Carlos
Newbie
Newbie

Post autor: Carlos »

Witam właśnie zamówiłem CB radio TTI 660 i mam zamiar zakupić do niej antenkę podobną do hustlera. Miał ktoś może takie radyjko? A gdzie wy zamontowaliście swoje radia? Ja mam je zamiar zamontować o tutaj: Podwieszone będzie nie zawadzało i fajnie wyglądać. :D
Jak radyjko do mnie dojdzie to na pewno napisze jak się sprawuje.
http://img193.imageshack.us/img193/6461/c101924729.jpg
Ostatnio zmieniony 29 gru 2009, 18:55 przez Carlos, łącznie zmieniany 1 raz.
VW ;D
g
grzybol
Początkujący
Początkujący

Post autor: grzybol »

Witam

Jakby ktoś potrzebował to mam na sprzedanie radio President johnny II , nówka.
Awatar użytkownika
waglik

Post autor: waglik »

Rafals kolego tak z czystej ciekawości za ile ??

Najlepsze radia CB to są President, o radiach CB TTI jeszcze ani razu nie słyszałem nic dobrego... Sam mam jakiegoś japońca, Yosan PRO-120 ale nawet spoko chodzi antenke SIRIO ML-145 jestem bardzo z niej zadowolony, jak i to jest jedna z najpopularniejszych antenek. Wole kupić gorsze radio, a lepszą antenke.
Awatar użytkownika
michałoś
Mały interesant
Mały interesant

też mnie interesuje cena
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

szczerze powiem że president robił kiedyś świetny sprzęt dziś może nie jest to kosmos ale jednak b.dobre są ale ceny powalają,
po drugie jeśli ktoś nie ma garażu to presidenta zostawić samego na noc to powodzenia życzę łup genialny dla złodzieja....
powiem szczerze że nie warto wydawać 2x tyle za radyjko po to żeby miało autosq i super modulację gdy starczy spokojnie taka głupia prosta onwa której używam, ważniejsza od radia jest antena...
jeśli nie jesteś kierowcą dużego mobila to nie warto przepłacać za presidenta...
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Ja osobiscie polecam radio UNIDEN pro 520xl (blizniak presidenta) i do tego antene SIRIO ML-145 lub mniejsza SIRIO AS-100. Zestaw za przyzwoite pieniadze bardzo dobrze dzialajacy (sam go posiadam). Odradzam antene hustler IC-100.
Awatar użytkownika
michałoś
Mały interesant
Mały interesant

Ja osobiscie polecam radio UNIDEN pro 520xl (blizniak presidenta) i do tego antene SIRIO ML-145 lub mniejsza SIRIO AS-100. Zestaw za przyzwoite pieniadze bardzo dobrze dzialajacy (sam go posiadam). Odradzam antene hustler IC-100.
Niestety radio nie posiada homologacji na polskim rynku więc korzystanie z niego jest nielegalne.

Onwa wbrew pozorom to bardzo dobre radio<yeS>

Jeszcze co do anten to polecam Presidenta Alaskę, światna antena, zysk na poziomie 6dB, świetnie się stroi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”