POMOC W sprawie VW GOLF MKIII 1,9 TDi 100koni

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
przemoRSL
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

POMOC W sprawie VW GOLF MKIII 1,9 TDi 100koni

Post autor: przemoRSL »

Problem jest taki,że nie można go zapalić.Jeździł / palił . Jechałem(krótki odcinek zazwyczaj robię około 6km).Zgasiłem poszedłem do domu . wsiadam zapalam...kręci zapalił z trudem.po kilku razach. dojechałem na miejsce.zgasiłem . potem chce zapalić i odjechac spod pracy i już nie zapalił...
kręci rozrusznik - nie wiem może pompa paliwa?(tankuje na ORLEN werwa ostatnio),filtr?świece?bezpiecznik?
PROSZE O JAKIEŚ PORADY W TEJ SPRAWIE-samochód jest z niemiec rok prod 1997/98
foto motoru :

Obrazek
zawsze do przodu,ale czasami lepiej spojrzeć w wsteczne lusterko

Pławniovwice 2009
d
daniellol
Newbie
Newbie

Post autor: daniellol »

Witam wszystkich po latach przerwy:) Sprawdź czy dochodzi paliwo do pompy wtryskowej. Zdejmij wąż zasilający z pompy wtryskowej włóż do butelki z czystą ropą i zobacz czy odpali. Przyczyn może być wiele. Od pompy do wtryskiwaczy, wężyki nadmiarów przy wtryskiwacaach, zapowietrzony układ paliwowy, uszkodzony czujnik położenia wału, zepsuta kostka od pompy wtryskowej. Zacznij poprostu od rzeczy najprostrzych. Napisz czy po przekręceniu stacyjki słychać tryt :) z pod maski i zapala się kontrolka świec. Sprawdź czy pompa ma paliwo, najpewniejszy jest test z butelką. Pozdrawiam Daniel Lewandowski.
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Sprawdz w pierwszej kolejnosci swiece zarowe. Moze przekaznik od nich Ci padl. Podepnij pod VAGa moze on prawde Ci powie.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
d
daniellol
Newbie
Newbie

Post autor: daniellol »

TDI musi odpalić bez grzania świec żarowych w temperaturze powyżej 5 stopni.
Awatar użytkownika
przemoRSL
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

ok.
posprawdzam to co piszecie wszyscy !!!dziekuje Wam wszystkim..... jak cos napisze co było!

Pławniovwice 2009
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

na orlenie jest chcszczona ropa i może doszła sama woda i Ci nie zapali, lub sie jak zapowietrzy pompa to tymbardziej
Obrazek
Awatar użytkownika
przemoRSL
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

NO I MK III ZROBIONE , jakiś przekaźnik wymienił mech i świece,do tego filtr paliwa (+odpowietrzenie) i pali bez problemu !dzięki za Waszą pomoc !

Pławniovwice 2009
a
ar1000
Początkujący
Początkujący

Post autor: ar1000 »

[quote=""daniellol""]TDI musi odpalić bez grzania świec żarowych w temperaturze powyżej 5 stopni.[/quote]
Święte słowa dodał bym jeszcze, że od "strzała" :-D. Mój ma przeszło 200tyś. przebiegu, a ile naprawdę :niewiem: i tak jest a jak zimno nawet lepiej.
m
macgaw
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: macgaw »

u mnie jest chyba to samo, jak sie rozgrzeje to musze krecic na kilka razy zeby odpalil..... cos tam mi mechanik mowil ze to komputer daje za duza dawke paliwa jak sie rozgrzeje ... i moze mi zalozyc jakas kostke co bedzie go oszukiwac i wtedy pali od razu....

swoja droga tdi 100 koni..... coz to za wersja :)
POLO VARIANT 1.9 TDI 110 KM
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”