[quote=""Lazzy""]Czy bezpiecznik kabla zasilającego powinien być jak najbliżej akumulatora? tak jak w przypadku u kolegi razorback'a? Czy bezpiecznik nie może być zamontowany np. w bliskim miejscu gdzie jest przykręcony wzmacniacz?[/quote]
zabezpieczenie kabla musi byc mozliwie jak najblizej aku. Zasada jest taka zeby byl w odleglosci ma do 30cm od aku
Planuje od dłuższego czasu zakup lepszego zestawu CA do mojej limuzyny.
Na pewno bedzie to zestaw odseparowany.
Dostepne są zestawy z zwrotnicą jak i bez niej. Na czym polega różnica obu zestawów i który bardziej opłaca się zakupić.
Fundusze mam aktualnie dosyć ograniczone. Radio pod jakim to bedzie wszystko grało to Panasonic FX 77.
Nie przewiduje zakupu zadnej tuby, skrzyni itp bo tylko mnie to denerwuje a słucham tylko i wyłącznie rock'a. Na allegro i w sklepach są dostępne zestawy różnych firm i w rożnych cenach, tak więc może planowałbym przeznaczyć na ten cel max 250 zł.
Co byście proponowali?
Skoro chcesz zestaw odseparowany, to potrzebujesz zwrotnicy, która odpowiednio podzieli pasmo między głośniki. W tej cenie co podałeś poleciłbym coś z Helixa ale bez wzmacniacza nie spodziewaj się rewelacji.
Jeżeli masz wybór, jest tylko jedna słuszna odpowiedź Odseparowany.
Ja mam blaupunkta z serii Velocity (może nie powala na kolana ale jestem zadowolony) i chociaż fajnie byłoby to zasilić czymś mocniejszym, pod samym radiem też miło gra. Cena powinna ci pasować.
tylko ze w 6n2 nie ma glosnikow w podszybiu
zwrotnice mozna przykleic/przykrecic pod klamka a nad dystansem, tam jest duzo miejsca, przykladasz patrzysz gdzie jest miejsce i tam ja umieszczasz.
Ja polecam zestaw ze zwrotnicami chyba że planujesz większe inwestycje w car audio i zakup procesora dźwięku. Zwrotnice mam umieszczone w schowku w drzwiach i zależy od osobowości kierowcy ja jestem młody i mi to pasuje ale zapewne starsi kierowcy wezmą taki design za wieś tuning. .
[quote=""Gepard""]Nie przewiduje zakupu zadnej tuby, skrzyni itp bo tylko mnie to denerwuje a słucham tylko i wyłącznie rock'a.[/quote] Ja też lubię rockowe utwory i uwież mi że z subwoferem efekt jest powalający w utworkach rockowych nie ma dudnienia jak w techno tylko szybkie uderzenia
[quote=""Gaweł""]Ja też lubię rockowe utwory i uwież mi że z subwoferem efekt jest powalający w utworkach rockowych nie ma dudnienia jak w techno tylko szybkie uderzenia[/quote]
Zgadzam się z tobą. Tylko wychodze z założenia (może i błędnego) że po co mam dodatkowo kupować subwofeer skoro bedzię taki zestaw moze dobrze grac
Zainteresowałem sie podobnym zestawem w jednym ze sklepów elektronicznych