Po prostu mi nie działą w ogóle....przełacznik na kierownicy wydaje się być ok, bo słychać jak się załącza (metaliczne cykanie) jednkaże klakson dźwięku nie wydaje. Gdzie mam szukać usterki najpierw? Bezpieczniki ?
Jeśli słychać tykanie tzn.że bezpiecznik ok.Pod zderzakiem w lewem rogu a dokładnie za lewym halogenem jest "trąbik"-klakson i sprawdz czy jest na nim napięcie a znajdziesz odpowiedź.
Powinieneś mieć dwa klaksony, kiedyś w golfie miałem ten sam problem. Odłączyłem jeden klakson i nic, podłączyłem go ponownie odłączyłem drugi i klakson zaczął dawać głos być może masz podobnie, może jeden po prostu padł
często bywa że jak sygnał długo nieużywany to h.. go strzeli :roll:
niekiedy pomoże jak sie go pare razy z młotka przywali pod warunkiem że jest napięcie
Witam mi też padł klakson. Bezpiecznik cały. Mam zamontowany seryjny alarm który nie ma osobnej syreny tylko po uruchomieniu wyje klakson. I on jest sprany bo dziś sprawdzałem. Co może być przyczyną?
Ja bym sprawdzil styki przy kierownicy.
W 86c2f mialem tak ze klakso dzialal tylko w godzinach(kierownica jako tarcza zegara) od 12 do 3.
Przesmarowalem styk i bylo ok.
Ile jest w polo 6N2 klaksonów? Zauważyłem, ze jeden od alarmu znajduje się na podszybiu od strony kierowcy, a ten właściwy jako sygnał dźwiękowy gdzie się znajduje??