[9N] załaczanie alarmu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
ANO
Newbie
Newbie

[9N] załaczanie alarmu

Post autor: ANO »

Po wymianie spalonych obydwóch zarówek światła "stop" 1.4 TDI, nie wiem dlaczego to się stało! bezpieczniki są ok! (może poprzestawiane? nie mam schematu) załączyła się fabryczna syrenka alarmowa,gdy usunąłem bezpiecznik i tak się aktywuje podczas jazdy i włączaniu kierunkowskazów, stoję bezradny w garażu.elektryk sugeruje zniszczenie syrenki.Jak? i gdzie ona jest?. Mam rozbierać samochód? Jest inne wyjście?Koszmar. A
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Syrenke mozna deaktywować vag-iem ale tu o nie o to chodzi.Uważam że powinna działać a nie zostać odłączona.Podjedz do jakiegoś elektronika niech zdiagnozuje auto vagiem i może wiele się wyjaśni.Bezpiecznik numer 33 jest od alarmu jeśli się nie myle.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
A
ANO
Newbie
Newbie

Dziekuję za pomoc, właśnie zakupiłem vag nie mam jednak wszystkich sterowników , dostawca twierdzi że powinny same wejść z internetu podczas konfiguracji - nie wchodzą! na dwóch kompach, też uważam że powinna działać syrenka,czy to dobre rozwiązanie jeżdzić po mieście wyjącym pojazdem?. W moim- nie ma nigdzie oznaczeń poszczególnych numerów bezpieczników, tylko te w komorze silnika .Elektryk sugerował zniszczenie syrenki bym do niego dojechał, winił za awarię , któryś z przekażników. A
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Może to być i wina przekaznika ale nie musi.Napisz jakiego masz vaga bo może ja mam sterowniki do niego.Jak mi się uda to zrobie zrzut ekranu i podrzuce Ci wykaz bezpieczników.Mam to w takim programi Info-tech.Wczoraj próbowałem zrobić zrzut ale mi się nie udało.
A
ANO
Newbie
Newbie

Jakby pojaśniało w moim tunelu. Mam Vag obd-II sterowniki mam mieć ross-tech 409 hex-com+can , interfejs-komp ich nie widzi i nie konfiguruje na zgodność z com - brak info o serial port .Podłączenie wykonałem wg pisemnej instrukcji z obrazkami, krok po kroku i wszystkie podłaczenia i procedury starannie sprawdzałem.
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Sam niewiem czemu się tak moze dziać.Prześlij email na PW to może podrzuce Tobie jutro stery do tego jak znajde u siebie.
A
ANO
Newbie
Newbie

Jestem wielce zobowiązany, może wyjęcie właściwego bezpiecznika- jest jeszcze jeden w zespole który reaguje na syrenkę, ale obawiam się wyjmować w ciemno, po wyjęciu pierwszego świeci kontrolka airbag-usunęłoby skutek a vag rozwiąże problem?. anoship@interia.pl
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Spróbóje Tobie wytłumaczyć który bezpiecznik jest od syrenki, więc tak:trzeci rząd od lewej albo drugi od prawej(na to samo wychodzi),Pierwszy bezpiecznik od góry tzn.bierzesz pod uwage te duże bezpieczniki.Te małe Cie nie interesują.Mam nadzieje że zrozumiałes.Stery postaram się wieczorem podrzucić.
A
ANO
Newbie
Newbie

Wielkie dzięki "inginio" sterowniki zadziałały!.
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Nie ma za co ;) Diagnozowałeś auto teraz?
A
ANO
Newbie
Newbie

Tak,b. dużo błędów! nie udało się wyłączyć alarmu, było zwarcie na syrence,jest usunięta, już jest ok.pozdr
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”