Ja kupiłem niedawno taki czarny : http://allegro.pl/item795800734_podloki ... ibiza.html.
Za tą cenę lepszego chyba nie znajdziecie. Skóra miła w dotyku ale montaż jest utrudniony z powodu wąskiego rozstawu szyn trzymających podłokietnik. Ja jakoś go zamontowałem ale za kilka tygodni czeka mnie gruntowna przebudowa podłokietnika i tunelu środkowego. Szyny są zbyt wysokie i powinny być szersze do 9N. Szukałem na allegro i znalazłem identyczny za 300zł więc myślę że kupiłem dobry .
Wszystko zależy od ustawienia podłokietnika można tak ustawić że jedno będzie dostępne. W podłokietniku jest schowek więc butelkę 0.5l schowasz bez problemu. Teraz po kilku tygodniach jazdy z podłokietnikiem nie wyobrażam sobie podróży bez niego. Moim zdaniem jest to podstawowa rzecz w aucie tak jak radio.
na czym polega montaz tego podlokietnika? - to kwestia nalozenia na tunel i przykreceniu kilku srubek? Jest jakas ingerencja w fabryczne elementy nadwozia np. trzeba cos wyjac lub przewiercac nowe dziury?
Najprościej go przykręcić do plastikowej części tunelu środkowego ale to raczej rozwiązanie tymczasowe. Najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie dwóch podłużnych otworów na wysokości hamulca ręcznego (w miejscu gdzie są podłużne "schowki") i przykręcenie podłokietnika do metalowej części tunelu środkowego za pomocą 4 blaszek które trzeba kombinować samemu w ten sposób podłokietnik będzie niżej co ułatwi zmianę biegów i będzie wyglądał ładniej estetycznie.
Ja jestem w trakcie prac nad drugim rozwiązaniem.
no chętnie bym oblukał jak to wygląda razem z zamontowaniem (np czy z tymi wkretami nie wyglada szpetnie) i czy np jest stabilne, ze jak się oprę czy nie lata ten plastik itp ?
zamontowałem, jest troche niestabilny - w sensie góra dół, nieporęczne otwieranie, przynajmnije ja musze używać obu rąk, szpetnie nie wygląda - wręcz ładnie się komponuje. Po weekendzie powrzucam foty to zobaczycie
No pewnie, że będzie. Przecież nawet na fotkach na aukcji jest wyraźnie pokazane jak to wygląda po zamontowaniu. Jak dla mnie lepszy ma sposób montowania jak ten wyżej, smrn'a. Dobrze wygląda. Ciekawe tylko czy spełnia dobrze swoją funkcję no i czy czasem nie skrzeczy.