[quote=""turzol""]w 6R póki co też nie można zamówić xenonów, ale w 2010 będzie już ta możliwość[/quote]
Z tego co wiem to w konfiguratorze nie ma jeszcze xenonów, ale jak zamawiasz auto typowo pod siebie to już można, choć to nie jest w 100% pewna informacja, tu musiałby się wypowiedzieć Wojciechu, ale to nie jest temat o xenonie do 6R.
Łojek
Proszę Cię o jedno. Rozklej mi tylko lampy to sobie zrobię. Rozklejałem rozbite soczewki DEPO i było bez problemu. Moich ori VALEO za pierona nie idze.
dowód poleci jak nic
auto jest po 1990 roku więc kierunki muszą być z boku o ile auto zostało w nie wyposażone jeżeli nie to powinieneś je zamontować
kierunki świecą jako postojówki zamiast jako kierunki
jest to niewłaściwa zmiana przeznaczenia
ale zauważ że dużo tych lamp tuningowych teraz sprzedawanych ma to samo zresztą byłem w stacji diagnostycznej się zapytać powiedzieli nie ma problemu z tym ważne że widać
moim zdaniem lipa, trzeba było zrobić podwójnie będzie bardziej widoczne
zmiana homologacji lamp
panowie z diagnostyki powinni dostać order
jak coś wyślij policjanta do diagnosty
Tak naprawdę nigdzie nie jest napisane w kodeksie z jaką mocą ma świecić światło z tyłu. Lampa ma być widoczna i czytelna. Do puki nie zmienisz barwy poszczególnych świateł (np. będziesz miał niebieskie kierunki) lub za bardzo przyciemnisz to nic ci nie mogą zrobić. Mi nie chcieli podbić dowodu bo wsteczny świeci się na czerwono :aniolek: ;]
Ale szybka podmianka na fabryczne lampy i stempelek jest A zazwyczaj na wstecznym po zwykłej drodze nie jeżdżę więc policja nie wie na jaki kolor świeci ;]
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW
Witam was serdecznie! Śledzę sobie oraz oglądam na ebay zestawy "Xenon Kid" do polo 2002. Na wyspach (UK) taka sprawa kosztuje 50-60 funtów, wiem że żarówki mam H7 i montaż jest banalnie prosty typu plug&play. Zdaje sobie sprawę z tego, że światełka będą troszkę uciążliwe dla innych użytkowników, ale Szkoci i tak mają ciulowato ustawione światła więc wielkiej różnicy im to nie zrobi :niewiem: Mam pytanie?! Czy ktoś z was montował już takie żarówki u siebie (rzecz jasna z przetwornicą) i czy warto?! Jak się odnosicie do tego tematu?! Klosze mam zwykłe, mam nadzieje że Xenon 8000k nie stopi (nie uszkodzi) mi kloszy? Pozdrowionka i czekam na jakieś sugestie, opinie!
-- Śro Gru 02, 2009 2:17 am --
stworzyłem temat, a wszystkiego już się dowiedział poniżej! Sorki za bałagan :blush2:
Pan Bóg stworzył VW, bo wiedział co to prawdziwe piękno
po pierwsze mogą za to zabrać dowód, a po drugie co miało by ci stopić kloszy ??
co najwyżej gówniany palnik może spowodować "wypalenie" się warstwy odblaskowej.