Parująca szyba - POMOCY!!!!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Kawusia
Newbie
Newbie

Post autor: Kawusia »

U mnie też rankiem świata nie widać.. (jedna para) ale jest to związane z wilgotnymi dywanikami, gdzieś dostaje się woda do wnętrza, więc zabezpieczanie szyb na niewiele się zda, trzeba usunąć przyczynę, już znalazłam trochę porad w innych postach, wyłożyłam gazety, wcisnęłam uszczelkę między plastikiem podszybia i ramą bagażnika, filtr pyłkowy został wymieniony, kanaliki udrożnione w warsztacie (miałam kłopoty z elektryką) ale chyba źle założyli tą uszczelkę, bo woda jakoś dostaje się do środka.. w sobotę spróbuję zdjąć matę wygłuszającą i zobaczyć te wszystkie korki w podłodze.Może uda się jakoś je uszczelnić.
P
Papkin
Newbie
Newbie

Post autor: Papkin »

Ja do czyszczenia używam...wody z octem :grin: stary pomysł ale znakomicie zdaje egzmin:D zero smug, wystarczy przetrzeć mokrą smatką i wytrzeć do sucha jakims reczniczkiem jednorzowym albo papierem toaletowym:D tanio i bardzo dobry efekt:D polecam!!
j
jurekn
Newbie
Newbie

Post autor: jurekn »

Posmarować szyby szamponem dla dzieci bebiko.
G
Gruszek
Newbie
Newbie

Post autor: Gruszek »

Miałem 2 dni temu ten problem i go rozwiązałem. Mianowicie tak. Otworzyłem maskę dostałem sie do miejsca na filtr przeciwpyłkowy bo go usunąłem gdyż jeszcze bardziej mi parował. woda do samochodu dostawała się przez ten tunel od nawiewu bo zatkane byly obie dziurki odprowadzające wodę z pod wycieraczek. Odetkanie ich i wysuszenie samochodu w środku rozwiązało moje problemy z parowaniem. Dziurki znajdują się 1. Przy filtrze przeciwpyłkowym polewej stronie przy boku maski. 2. na wysokości ramienia pierwszej wycieraczki od kierowcy pod takimi dziurkami na plastiku. Odetkanie ich spowoduje że woda nie leci do samochodu.
Awatar użytkownika
Tomcioxxx
Newbie
Newbie

Post autor: Tomcioxxx »

Warto również zobaczyć czy przypadkiem nie ucieka nam płyn z nagrzewnicy. Parowanie szyb i wilgoć przy środkowym tunelu mogą na to wskazywać. :)
n
nowy
Newbie
Newbie

Post autor: nowy »

Nie chcę cię martwić ale chyba masz to o czym pisze "suhhar" tzn ze chyba masz malutka dziurke w nagrzewnicy. Przez dziurkę w nagrzewnicy i parujące szyby w moim poprzednim autku- Fiat Brava pół zdrowia zjadłem .
Awarię nagrzewnicy poznasz po powolnym ubywaniu płynu chłodniczego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”