Moj test był bardziej radykalny... wyjechałem całe paliwo do zera, wyzerowałem licznik,zalałem 5 litrów z banki podjechałem na stacji gdzie wlałem kolejne 13litrów do baku... razem 18litrów paliwa na pusty bak.
5litrów do banki i rura w trase... przejechałem
-50%trasy z predkościa 90km/h (trasa)
-30%trasy ostra jazda (wyscig z astra 1.6) cały czas odcicie
-20%trasy Warszawa korki. plus jazda do130km/h
Samochod Zgas na trasie a licznik wskazał w tej chwili 348km...
Srednie splanie 5,1Litra na 100km
Zatankowałem 5litrów z banki i pojechałem zadowolony...
[quote=""Pele119""]Moj test był bardziej radykalny... wyjechałem całe paliwo do zera.............
Samochod Zgas na trasie..........
.........pojechałem zadowolony...[/quote]
Moje Polo 1.9 SDI 98' w Variancie pali średnio w mieście jakieś 5.5-6.0, w zimę troszkę więcej, na trasie poniżej 5 się mieszczę albo 5 jak tak trochę bardziej dynamicznie jeżdżę.
sory ale przeczytałem temat, myślałem że o wszystkich modelach polówek. Nie rozumiem tylko Twojego dziwnego zażenowania?:| nie mogłeś po prostu napisać że chyba się pomyliłem? Uprzejmość nie boli.
No ja właśnie wróciłem z dłuższej trasy, przy okazji właśnie sprawdzałem ile mi pali po zamontowaniu rury doprowadzającej ciepłe powietrze z kolektora wydechowego na dolot(przy zakupie auto było pozbawione tej rury nie wiedzieć czemu :niewiem: ). Moje wyniki to niestety 8 w mieście <zmiana biegu przy 2.5tyś-3tyś rpm>, w trasie 6 :jupi: <średnia prędkość 120-130km/h>