układ kierowniczy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
lucas3
Newbie
Newbie

układ kierowniczy

Post autor: lucas3 »

Witam wszystkich forumowiczów!
Posiadam VW Polo z 97 roku i od dłuższego czasu próbuję wyeliminować luz w układzie kierowniczym. Nie wiem gdzie on się dokładnie znajduje, a wymieniłem łożyska, drążki kierownicze. Jeden z dwóch mechaników którzy mieli naprawić tę usterkę "robili" też coś przy maglownicy ale to również nie pomogło. Objawia się to tym ,że podczas jazdy po nierównościach przy kręceniu kierowcą drży mi ona, a gdy jadę prosto żadnego luzu trzymając kierownicę nie wyczuwam. Z góry dziękuję za podpowiedzi

-- Czw Gru 03, 2009 8:18 pm --

ponawiam prośbę o udzielenie odpowiedzi
B
Baranek80
Newbie
Newbie

Post autor: Baranek80 »

Witam,

może to łączniki stabilizatora :niewiem:
Była Vectra, było Polo..... jest Maryśka :), i dalej chce się Polo ale w Variancie.
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Albo amortyzatory?
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Masz wspomahanie??? bo jesli nie to może maglownica sie konczy i objawia sie to podobnymi objawami jak opisałes np czuc drgania na kierownicy ,jak wjezdzasz przy skercie na jakąs nierównosc to tez czuc jak kierownica drgnie czasem objawia sie to delikatnym stuknieciem.
RUMAK
l
lucas3
Newbie
Newbie

Post autor: lucas3 »

Jeśli chodzi o amortyzatory przednie to jeszcze mają 69% sprawności.

Wspomagania niestety nie mam ale czasami z pewnością by się przydało.
Drgania w układzie kierowniczym czuję podczas jazdy po nierównościach przy nawet przy delikatnym skręceniu kierownicą i nie mogę po nich jechać szybciej niż ok 10km/h, ponieważ jak jadę szybciej to nawet na wyprostowanych kołach można wyczuć luz, a wydaje się, że nie jest on mały
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

[quote=""lucas3""]podczas jazdy po nierównościach przy kręceniu kierowcą drży mi ona[/quote]
Może po prostu tak ma być?
Może tam nie masz żadnego luzu i po prostu cały układ drży - blacha karoserii też się wygina przecież.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”