pulsujący pedał hamulca

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

E
Elvisek
Newbie
Newbie

pulsujący pedał hamulca

Post autor: Elvisek »

witam od jakiegoś czasu zauważyłem iż podczasz hamowania pulsuje mi pedał hamulca i auto hamuje tak jak rower z krzywą felga czyli tez pulsacyjnie, przy wiekszych predkościach czuć lekkie wibracje na kierownicy, dodam ze przy hamowaniu nie ściąga mnie wydaje mi sie ze to wina krzywych tarcz jednak naczytałem sie ze moze to również być wina źle obsadzonych łożysk a ja własnie je wymieniałem ale wydaje mi sie ze po wymianie wszystko było oki. czy macie jakies pomysły co to moze byc ??
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

[quote=""Elvisek""]wydaje mi sie ze to wina krzywych tarcz[/quote]
I tego sie trzymaj do wymiany.
E
Elvisek
Newbie
Newbie

jaka firma jest dobra jeśli chodzi o tarcze bo nie chce wymieniać ich co miesiac
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Sprawdz tez czy tylne lozyska nie sa niedokrecone, bo jak lataja bebny, to jest podobny efekt.
E
Elvisek
Newbie
Newbie

a jak moge to sprawdzic, bo szarpiac za koło nie czuje zadnych luzów
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Zostaw tylne koła w spokoju,podnieś przednie np lewe i zapal autko i 1.2.3.4.5 hamulec i tak z drugim też i zaraz ci wyjdzie która tarcza jest krzywa,chyba że obie krzywe.
[quote=""Elvisek""]jaka firma jest dobra jeśli chodzi o tarcze bo nie chce wymieniać ich co miesiac
[/quote]
No tarcz nie wymienia sie co roku więc ciężka sprawa żeby ci podpowiedzieć najlepiej orginalne VW no ale cena zaporowa w ASO.Jak już markowe tarcze to i markowe klocki musisz se zakupić.
Ja zakupiłem jakieś no-name i jest oki a już 2 lata jeżdze na nich, fakt że klocki dobrej jakości kupiłem coby nie grzały tarcz i ich szybko nie żdzierały i nie piszczały (za dużo wtrąceń stalowych).
E
Elvisek
Newbie
Newbie

bede musiał i ja wymienić, mam nadzieje że to pomoże
P
Pat
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Pat »

ATE to dobra firma do tarcz i klocków hamulcowych do Volkswagena.
Awatar użytkownika
Tomcioxxx
Newbie
Newbie

Post autor: Tomcioxxx »

Zgadzam Się, firma ATE jest liderem w tej dziedzinie (produkcja na pierwszy montaż), alternatywą może być również TEXTAR ;)
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

jeśli o tarcze chodzi to nie wiem jaka to nie byłaby super firma to te ze sklepu będą krócej żyć niż te które były oryginalnie,
na 1 montaż idzie ATE tak jak koledzy wyżej piszą, mi się nie chciało czekać na ATE zamontowałem brembo i powiem że super się sprawują już 2 lata, ścierają się pięknie jak na tokarce w tempie całkiem nie za szybkim,
mogę spokojnie polecić, co do klocków to nie kupuj najtańszych tyle ci doradzę ja mam jakieś włoskie (maff) średnia półka, i dobrze się to sprawuje nie powiem, zero pisków i problemów z hamulcami,
Jak już robisz hamulce to jeśli nie pamiętasz ostatniej wymiany to wymień płyn hamulca na DOT4, 0,5 litra buteleczka starczy,
Płyn dosyć szybko się starzeje i wchłania wodę, dlatego wymieniać się go powinno co 2 lata.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Kijus
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kijus »

Gdyby możliwość nadawania pochwał była możliwa nie tylko od zakładających temat, rat4 miał by ich około miliona :grin:
pozdro EOT
100% technical efficient vehicle
Kijus Basic Style --> viewtopic.php?f=29&t=16986
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”