Słaby silnik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

f
franki
Newbie
Newbie

Słaby silnik

Post autor: franki »

Witam mam pytanie co to może być z silnikiem otóż poleciałem w sporą traske moim poli i gdzies po ok 300 km silnik zaczal tracic moc nie mogl jechac wiecej niz 110 (gaz w podlodze) balem sie ze gdzies mi padnie na autostradzie... Po dlugim calodniowym postoju na srednio zimnym silniku i niemieckim paliwie wydusilem z niego 160 km/h, pozniej po 200 km znowu brak mocy, nie mial sily jechac wiecej niz 120 i tak do samego konca trasy. to zanczy ze silnik sie zaciera czy to "puchnie"??? dodam ze to model z 92 roku 1.4 diesel ma na budziku 220 tys i nie jestem w stanie okreslic czy to faktyczny przebieg. pozdrawiam wszystkich!!!
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Szkoda ze tak kacisz swojego rzeznika :) Najpierw filtr paliwa zmien, sprawdz czy ci sie nike zapowietrza ukl. paliwa
Obrazek
f
franki
Newbie
Newbie

Sprawdze ten filterek ale to dziwne bo dopiero po przejechaniu wielu kilometrow sie tak dzieje... mam obawy ze silniczek zostal przegrzany przez poprzedniego wlasciciela... sprawdzaliscie moze jak jest u Was bo moze to normalne w starych dieslach
N
Neccy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Neccy »

Wiesz, sam mam 1,4 d '92 310 000 i powiem, że te autka są generalnie słabe... Jak na autostradzie trafi na delikatną górkę (prawie niezauważalną) już 90 to jego max prędkość. Moim zdaniem skrzynie, montowane w tych polach mają za krótkie przełożenia na te prędkości (110 to już sporo dla nich). Ale to tylko moje zdanie, zobaczymy co inni powiedzą na to. Napisałeś, że dopiero po kilometrach tak się dzieje - a ile śmigasz nim wcześniej?
f
franki
Newbie
Newbie

Mi tez tak predkosc spadala juz myslalem ze nie dojade i silnik padnie, a na niemieckim paliwie smigal troche lepiej - widocznie jakosciowo lepsze. Wczesniej robilem do 50 km na raz maksymalnie i nic nie zauwazylem pozdro
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

[quote=""Neccy""]Wiesz, sam mam 1,4 d '92 310 000 i powiem, że te autka są generalnie słabe... Jak na autostradzie trafi na delikatną górkę (prawie niezauważalną) już 90 to jego max prędkość. Moim zdaniem skrzynie, montowane w tych polach mają za krótkie przełożenia na te prędkości (110 to już sporo dla nich). Ale to tylko moje zdanie, zobaczymy co inni powiedzą na to. Napisałeś, że dopiero po kilometrach tak się dzieje - a ile śmigasz nim wcześniej?[/quote]
jakbyś chłopie chciał mieć skrzynie z dłuższymi przełożeniami to pod tą górkę nie zwolniłbyś do 90km/h a pewnie jeszcze sporo mniej :vinsent:
Obrazek
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

Passlandis
masakra na tym filmiku.
przy dużych prędkościach dachowanie gwarantowane!
Pilnujcie oleju w silnikach!
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

dlugo cos chodzil jak na silnik bez oliwy
Awatar użytkownika
marian
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: marian »