Witam!
Mam kilka problemów z moją polóweczką jak w temacie a mianowicie
1. Podczas odpalania silnika gdy jest zimny np stoi 2 dni strasznie cieżko zapala jak już zapali to przez ok 3 -5s zrywa silnikiem potem sie stabilizuje i jest w miare ok gdy jest już ciepły silnik tak sie nie dzieje. Aha no i zapomniałem dodać że wtedy przy zapalaniu zakopci na czarno
2. Silnik zaczął mi głośniej chodzić i przy niskich obrotach od 1000 - 1600 obr trzęsie mi się tapicerka (Tu podejrzewam poduszki pod silnikiem) ale nie pokoi mnie to że silnik głośno chodzi
3. Silnik mi bierze olej około 0,6 l na 12 tyś km
4. Zamarzają mi zamki w zimie
5. Jak jadę pomału na 1 po jakichś delikatnych dołkach to słyszę tak jakby delikatnie stukanie w prawym amortyzatorze (tylko nie wiem czy to na pewno amortyzator)
6. Odczuwam tak jakby spadek mocy samochodu tzn czasami chodzi jak rakieta a czasami się wlecze. Po czym to wnioskuję a po tym że jeżdżę raczej spokojnie ale od czasu do czasu wciskam silnikowi do 4 tys obrotów i czuje ze samochód rozpędza się inaczej niż np wczoraj
proszę forumowiczów o pomoc bo chciałbym mieć jakiekolwiek pojęcie z czym mniej więcej wybrać się do mechaników