uchodzace powietrze z kola

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

uchodzace powietrze z kola

Post autor: drago »

zauwazylem po zmianie opon z letnich na zimowe i ich wywazeniu z miejsca gdzie na kole jest zalozony odwaznik uchodzi powietrze. Mozna cos z tym zrobic czy trzeba na nowo wywazac kolo i jakos uszczelniac? :crazy: :bow:
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Jedz z reklamacja do goscia, ktory odstawil fuszere przy wywazaniu i niech naprawia teraz.
Awatar użytkownika
bartek_tychy
Swój
Swój

Post autor: bartek_tychy »

dokładnie, zrób tak jak ci kolega Kubrick napisał, miałem podobną sytuacje po lakierowaniu felgi, w jednym miejscu lakier odłaził na rancie i powietrze uciekało, gumiarz zabrał felge do roboty bez gadania ;]

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Lechu_1987
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lechu_1987 »

pierwsze co to musi koło zdjąć- opone też . przejechac rant papierem ściernym , nasmarować tym ich smarem cz co to jest i na nowo założyć opone i wyważyć ale to jzu w kolesia jest winie że źle odważnik nabił. jedz i niech koleś to robi za free
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

oki thx za rade chyba jednak tak zrobie..

Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

zazwyczaj wulkanizatorzy sępią na tym smarze uszczelniającym i ot dlaczego ucieka powietrze,
2 opcja to walnięty zaworek ale raczej to pierwsze...
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

zaworek sprawdzalem ...byl ok. jak polalem miejsce zalozenia obciaznika to babelki szly;) wiec na 100% to to.

Awatar użytkownika
Pimpek
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Pimpek »

[quote=""rat4""]zazwyczaj wulkanizatorzy sępią na tym smarze uszczelniającym i ot dlaczego ucieka powietrze,[/quote]

Nie oszczędzają, bo jest to najzwyklejsze mydło. (b. tanie) Przyczyna tkwi prawdopodobnie w złym doborze ciężarka do felgi. Być może wziął ciężarek od felg alu (mają większy język) i na stali będzie uciekać bo wchodzi pod stopkę.

A po drugie to może być już felga zardzewiała i zbiegiem okoliczności akurat w miejscu nabicia ciężarka. Podjedź do niego niech Ci uszczelni felgę i na pewno pomoże.
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.

Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu

Obrazek

"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

[quote=""drago""]jak polalem miejsce zalozenia obciaznika to babelki szly[/quote]
U mnie w zeszlym tygodni uwyszlo dokladnie to samo. Tyle, ze ja musialem zaparkowac z kolem w konkretnej pozycji, to wtedy powietrze schodzilo na odwazniku. Pojechalem do najblizszego zakladu, zdjeli mi opone, zalozyli na nowo, wywazyli kolo i problem zniknal.
w
witoldo235
Newbie
Newbie

Post autor: witoldo235 »

[quote=""Pimpek""][quote=""rat4""]zazwyczaj wulkanizatorzy sępią na tym smarze uszczelniającym i ot dlaczego ucieka powietrze,[/quote]

Nie oszczędzają, bo jest to najzwyklejsze mydło. (b. tanie) Przyczyna tkwi prawdopodobnie w złym doborze ciężarka do felgi. Być może wziął ciężarek od felg alu (mają większy język) i na stali będzie uciekać bo wchodzi pod stopkę.

A po drugie to może być już felga zardzewiała i zbiegiem okoliczności akurat w miejscu nabicia ciężarka. Podjedź do niego niech Ci uszczelni felgę i na pewno pomoże.[/quote]

akurat tu kolego się mylisz bo raczej na alumki ciężarki są klejone:)chyba że ktoś fuszerke odstawia i daje zwykłe do stalówek
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

[quote=""witoldo235""]akurat tu kolego się mylisz bo raczej na alumki ciężarki są klejone:)chyba że ktoś fuszerke odstawia i daje zwykłe do stalówek[/quote]
W wylkanizacji mi gosc ostatnio wytlumaczyl jak to jest. Jak jest rancik, do ktorego mozna zalozyc ciezarek, to zakladaja (ja goscia przycisnalem,zeby zalozyl tak, coby nie bylo widac i zalozyl od wewnatrz), a jak klient sobie zazyczy, to kleja. W przypadku felg bez odpowiedniego rantu (pokazal mi przy tym 17" z BMW) klejopne jest bezwzglednie.
Awatar użytkownika
Pimpek
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Pimpek »

[quote=""witoldo235""]akurat tu kolego się mylisz bo raczej na alumki ciężarki są klejone:)chyba że ktoś fuszerke odstawia i daje zwykłe do stalówek[/quote]

Są dwa rodzaje ciężarków: do felg stalowych i do felg aluminiowych, różnią się kształtem i długością "języczka"

Ciężarek nabijany do felg ALU:

Obrazek

Ciężarek nabijany do felg stalowych:

Obrazek

witoldo235 nadal nie widzisz różnicy :mrgreen:
Nie wiem jaki był byś zdolny, to nie nabijesz ciężarka od felgi stalowej na felgę ALU. :crazy: Jeżeli się nie znasz na tym, o czym mówisz, proszę się nie wypowiadaj się, bo od razu skacze mi ciśnienie, poza tym nabicie ciężarka na felgę aluminiową, wcale nie jest fuszerką. :doh:
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.

Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu

Obrazek

"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”