Nie mam podświetlenia w radiu.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Nie mam podświetlenia w radiu.

Post autor: Anonymous »

Posiadam oryginalne radio od VW (nie wymieniłem na jakieś nowsze bo jestem leniwy i nie chce mi się go wyciągać za każdym razem :D ) wszystko w nim gra tylko brakuje mi podswietlenia, szczególnie w nocy. Wydaje mi ise że cos jest nie tak z podłączeniem ale nie mam z tyłu zadnego wolnego, nie podłączonego przewodu. Pomóżcie
Pozdrawiam
A
Anonymous

wina nie leży w nie podłączonym przewodzie tylko w samym radiu.jak podłączasz radyjko jakiekolwiek to podświetlenie ma ono same w sobie,czerpie zasilanie z głównego przewodu zasilającego,nie ma żadnych osobnych wejść na podświetlenie radia.jeżeli wszystko działa poprawnie w radiu a nie ma tylko podświetlenia to wina leży w radiu nie w podłączeniu.tak czy siak musisz wyjąć radio i rozebrać,dostać się do panelu i tam sprawdzić żaróweczkę odpowiedzialną za podświetlenie wyświetlacza.możliwe że jej żywot już się skończył i trzeba ją przelutować na nową.rozbierz i zobacz.
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

@Puchał - Mylisz sie, tez sie zdziwilem jak kupowalem Polo, ale oryginalne radio ma dopiero podswietlanie jak zalczysz światła! Pewnie jest jakis dodatkowy przewód dosamego podswietlania połaczony z włacznikiem od świateł. Nie rozbierałem tego radia ale pewnie tak jak napsiał @Puchał w drugiej czesci wypowiedzi siedzi tak jakas żaróweczka która sie przepalila.
Obrazek
j
jurekn
Newbie
Newbie

Post autor: jurekn »

Jest dodatkowy przewód połączony z oświetleniem pojazdu
A
Anonymous

[quote=""jurekn""]Jest dodatkowy przewód połączony z oświetleniem pojazdu[/quote]

A możesz coś więcej? Jaki kolor przewodu czy coś co mogłoby mnie naprowadzić?
m
mr_tomek
Newbie
Newbie

Post autor: mr_tomek »

Mój kolega się wpiął w kabel który idzie do oświetlenia nawiewów i gdy włączy światła to mu też radyjko świeci.
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

ANDPISK jest chyba naklejka na radyju z rozpiską. Jeśli masz oryginalną instalację audio to powinno działać :hmm:
A może masz podświetlenie zegarów skręcone na minimum? :D bo wtedy radyjko będzie "ciemne" :)
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
A
Anonymous

madmax nie mam napewno skręconego na minimum podświetlenia. :dance: musze tak jak mowisz zobaczyc na rozpisce bo ja mam ale musze sie nameczyc i wyjac to radio bo nie posiadam tych blaszek do wyjmowania
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

ANDPISK pilniczek wystarczy włożyć i "tarmosisz" :D za otwór kasetowy :spoko: musi wyjść - ja poradziłem sobie jedną sztuką.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”