Stuki w zawieszeniu VW Polo 1,4 Diesel

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kbc85
Newbie
Newbie

Stuki w zawieszeniu VW Polo 1,4 Diesel

Post autor: kbc85 »

Witam. Koledzy kupiłem sobie VW Polo wersja Coupe z 1993r, mam stuki w zawieszeniu podczas nagłego dodawania gazu. Ja stawiam na poduszkę pod skrzynią ale na oko jest ok. Może macie jakieś sugestie na co zwrócić uwagę. Mam też problem z ogrzewaniem bo mocno dmucha tylko na 4 pozycji i ciepłe powietrze idzie tylko na przednią szybę a z kratek po bokach leci zimne powietrze ciągle, nie ma znaczenia czy jest na nogi czy na szybę czy na tułów. Proszę o pomoc :)
g
grisza
Newbie
Newbie

Post autor: grisza »

Może przegub? Podczas hamowania też Ci stuka. Na dziurach, na zakrętach?
VW Polo - praktyczny~ekonomiczny~niezawodny~ponadczasowy
k
kbc85
Newbie
Newbie

[quote=""grisza""]Może przegub? Podczas hamowania też Ci stuka. Na dziurach, na zakrętach?[/quote]

W zakrętach nie, ale jak chcę zawrócić w miejscu na zmrożonej ziemi takiej błotnistej wcześniej to stuka, podczas hamowania gwałtownego też.
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

[quote=""kbc85""]Mam też problem z ogrzewaniem bo mocno dmucha tylko na 4 pozycji i ciepłe powietrze idzie tylko na przednią szybę a z kratek po bokach leci zimne powietrze ciągle, nie ma znaczenia czy jest na nogi czy na szybę czy na tułów. Proszę o pomoc [/quote]
szukanie nie boli .. uzyj opcji szukaj !
.. ja tez uwazam ze to przegub , zobacz czy masz oslony i w jakim stanie , bo moze sie ktoras uszkodzila i wyplukalo smar
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

na oko to chlop w szpitalu umarl.

moga byc wachacze, moga byc przeguby, poduszki pod skrzynia czy silnikiem, gorne mocowania amortyzatora nie powinny trzaskac ale tez je sprawdz.
k
kbc85
Newbie
Newbie

Przeguby są w bdb stanie nic nie pękło nie wypłynęło. Na poniedziałek umówiłem się na sprawdzenie tego w warsztacie. Ja stawiam na poduszki. Koledzy a co sądzicie o ogrzewaniu mogło tam coś spaść i w ten sposób nie grzać z bocznych nawiewów? I czy bieg 1,2,3 w nawiewie ma byc słyszalny czy nie bo u mnie jest cisza ale na nogach czuć że leci ciepło za to jak dam na 4 to nawiew huczy bardzo.
Awatar użytkownika
Lechu_1987
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lechu_1987 »

był juz temat o ogrzewaniu poruszany wystarczy użyć opcji "szukaj" :)
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

[quote=""kbc85""]Koledzy a co sądzicie o ogrzewaniu mogło tam coś spaść i w ten sposób nie grzać z bocznych nawiewów? I czy bieg 1,2,3 w nawiewie ma byc słyszalny czy nie bo u mnie jest cisza ale na nogach czuć że leci ciepło za to jak dam na 4 to nawiew huczy bardzo.[/quote]

kolego skorzystaj z wyszukiwarki na forum jak i z google - duzo tematów prowadzi do naszego forum. Szukaj prostych słów nawiew, ogrzewanie, biegi oraz zawęź poszukiwania do usterek 86C2F a pozniej sprobuj tak samo w technicznych (jesli korzystasz z szukarki na forum)

Co do nawiewu i biegów... skąd u Ciebie do licha czwarty bieg skoro model 86C2F ma tylko trzy biegi*.

*0 nie licze jako biegu, wiec jest 1, 2, 3.
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
B
Bizon301
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Bizon301 »

Czego krzyczycie na chłopa?
Jak stuka przy ruszaniu, to pierwsze co bym obejrzał to obejma rury wydechowej, ta pierwsza przed elementem elastycznym.
Potem kolejno. Wahacz, Kolumna, łożysko kolumny, maglownica.
Co do ogrzewania, w bocznych nawiewach ten typ tak ma. Niestety jak chcesz to zmienić to musisz troszke zmodyfikować układ. Robota na dwie godziny ze sprzątaniem.

http://vwpolo-squad.pl/nawiew_86c.html
Wejdź, i zobacz.
k
kbc85
Newbie
Newbie

Nie wytrzymałem i dzisiaj byłem w warsztacie i dowiedziałem się po wjechaniu na trzepaki itp rzeczy, że do wymiany są gałki, łożysko McPerson-a, do przyspawania jest mocowanie rury idącej od kolektora do łącznika elastycznego. Na razie to zrobię ogrzewaniem zajmie się mój kolega bo ma więcej czasu na to a przy okazji zrobił zaprawki lakiernicze.
B
Bizon301
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Bizon301 »

Nooo... Czyli nic nowego ;)
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

Bizon301
nie co krzyczycie na chlopaka tylko regulamin nie jest sobie a muza, i funkcja szukaj tez ma okreslone zadanie
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

bruczyk ma racje pozatym w ciagu ostatniego miesiac ten temat byl poruszany chyba codziennie , wiec mozna to traktowac jako spam , po co mylec nad FAQ jak glupia opcja szukaj jest nie ruszana ..
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”