Witam!
U mnie silniczek 1,4 AEX 60KM, od razu tydzień po zakupie autka włożyłem w niego gaz. Przejechałem narazie 3 500 kmi jestem zadowolony z instalacji.

Ten Fachowiec z Krasnika (Nagajek) co się zajmuje od x czasu instalacjami gazowymy aby zerknąl na silnik i powiedział że tylko sekwencja. Mam instalację 4 generacji STAG 4

za 2300 zł i jest naprawdę świetna, praktycznie nie czuję różnicy czy jadę na benzynie czy na gazie. Nie za mocny jestem jeśli chodzi o mechanikę... ale ojciec coś pamiętam mówił :scratch: że nie ma tej listwy sekwencyjnej tylko są oddzielne wtryski (4) na każdym tym przewodzie do aparatu chyba i że jakby co to można wymieniać je pojedyńczo a nie wszystkie na raz jak któryś padnie :roll: . sorki że tak pisze po chińsku ale co lepsi wiedzą o co chodzi

Odpala się normalnie z benzyny i przy osiągnięciu odpowiedniej temp. przerzuca na GAZ, nie ma takiej opcji że przegazuję od razu po odpaleniu jak jest mróz i przeżuci tylko musi troszkę pochodzić silniczek, i po chwili można przegazować, albo troszkę wieksze obroty podczas jazdy i sam przeżuca

Spalanie to 8,5/100 przy średnio ekonomicznej jeździe

Za 60 zł wymieniają dwa filtry gazu. Wymiana co 15 tys km. Dwuletnia gwarancja na tą instalację.
pozdrawiam