Gdzie czujniki w dzwiach i klapie?Jak się wpiąć z alarmem?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
dziczek88
Początkujący
Początkujący

Gdzie czujniki w dzwiach i klapie?Jak się wpiąć z alarmem?

Post autor: dziczek88 »

Witam.Przymierzam się do wstawienia alarmu razem z centralnym zamkiem.W związku z tym mam kilka pytań:gdzie są dokładnie czujniki od drzwi i od klapy?I jak się wpiąć w przewody od tych czujników?gdzie idą kable itd.Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Czujniki od drzwi są w słupkach, ,jak otworzysz drzwi to spojrz w prawo i takie wypustki z gumką są. Czujnik od klapy jest w zamku. Niestety co do przewodów to ci nie pomogę.
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

jak otworzysz drzwi to sa takie gumki ktore sie wciskaja. one odpowiadaja za zapalanie sie swiatla w srodku (mniej wiecej na srodku wysokosci drzwi pod zamkiem) tam sie podpina czujki drzwi. z klapa podobnie, tylko chyba nie wszystkie modele mialy podswietlanie bagaznika.

-- update --
kurde, bleah mnie znow ubiegl jednozdaniowcem ;-)
d
dziczek88
Początkujący
Początkujący

U mnie właśnie jest podświetlenie bagażnika ale nie działa.Pewnie wina właśnie tego czujnika.Dzięki za podpowiedzi.Będę wiedział co działać .Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

[quote=""dziczek88""]U mnie właśnie jest podświetlenie bagażnika ale nie działa.Pewnie wina właśnie tego czujnika.Dzięki za podpowiedzi.Będę wiedział co działać .Pozdrawiam[/quote]
A jak otwierasz bagaznik to światło w kabinie się zapala ? bo jeśli tak to z czujnikiem wszystko jest ok, tylko masz żarówkę spaloną. Jeśli nie to czujnik ... ;p

suff :grin: :piwo:
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

d
dziczek88
Początkujący
Początkujący

Właśnie w tym problem ze się nie pali.coś się poradzi może na to. :)
Awatar użytkownika
Pestka772
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pestka772 »

[quote=""dziczek88""]Właśnie w tym problem ze się nie pali.coś się poradzi może na to. :)[/quote]

Załóż zwykły przełącznik przy lampce na krótko ;) ja mam taki patent po wcześniejszym właścicielu , i będziesz miał światełko na rządanie :D tyle że proponuje od razu wstawić zamiast żarówki diodę led :d bo mi się już zdarzyło raz zostawić włączone na weekenda :P
d
dziczek88
Początkujący
Początkujący

Odnowię trochę temacik po dłuższym czasie.Alarm założony ,centralny założony, jedyna sprawa jaka nie została rozwiązana to naprawa czujnika od tylnej klapy.Szukałem patrzyłem i nie mam pojęcia gdzie on się znajduje.Mozna go jakoś wymienić ewentualnie jak już go znajdę ?Chciałbym pod ten czujnik sie podłączyć z alarmem zeby w pełni go wykorzystać,ale także zrobić podświetlenie bagażnika.Tak więc ponowię pytanie.W którym miejscu dokładnie on się znajduje i jak go zdemontować?Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Jest w zamku zdejmujesz osłonę z klapy zobaczysz wpięte w niego 2 cienkie przewody.
d
dziczek88
Początkujący
Początkujący

Ok dzięki wielkie.Szukałem tego czujnika gdzieś w miejscu karoseri przy klapie nie wiedziałem ze jest w zamku.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Meteo20

pisz po polsku, z przecinkami bo tak to cięzko cokolwiek zrozumieć :/ :banghead:
I napisz jeszcze raz posta.
Z
Zico63c
Początkujący
Początkujący

Post autor: Zico63c »

[quote=""bleah""][quote=""dziczek88""]U mnie właśnie jest podświetlenie bagażnika ale nie działa.Pewnie wina właśnie tego czujnika.Dzięki za podpowiedzi.Będę wiedział co działać .Pozdrawiam[/quote]
A jak otwierasz bagaznik to światło w kabinie się zapala ? bo jeśli tak to z czujnikiem wszystko jest ok, tylko masz żarówkę spaloną. Jeśli nie to czujnik ... ;p

suff :grin: :piwo:[/quote]

Ponieważ po pewnej przerwie temat "ożył" i jest czytany - prostuję niewłaściwy wpis Kolegi: oświetlenia kabiny i bagażnika NIE są ze sobą sprzężone, włączenie jednego (np. bagażnika) nie powoduje włączenia oświetlenia kabiny - chyba że alarm zakładał "elektryk"-partacz i dla łatwizny je zblokował.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”