Sex_En by Ciapek01

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""Ciapek01""]przepisy mowia jasno ze swiatlo powinno byc biale lub zolte, prawda jest taka ze przy diodach niewiem jak jest z homologacja tylko to trzyma...[/quote]
Ale lampy w 6N sa homologowane z zarowka zarnikowa, a nie diodowa, dlatego moze poleciec dowod.
Ale swoich diod nie wywalam, bo mi sie podobaja, a na przeglad moge zawsze podmienic jakby sie mieli czepiac xD
C
Ciapek01
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Ciapek01 »

http://allegro.pl/item1027298869_apama_ ... ndard.html
http://allegro.pl/item1027298845_pianka ... kazja.html

zakupione:

- 10 mat bitumicznych std 25x50
- pianka akustyczna 200x120x1

(dzieki Wodzu.Janovia za fotki z Obi odnosnie desek)

na weekendzie bedziemy robic twarda podloge do bagaznika w moim polo..

podloga bedzie na calej powierzchni bagaznika, od spodu bedzie przyklejona pianka akustyczna (troche wytlumi, niebedzie drgan), wytlumimy matami boczki bagaznika, wytlumimy matami klape bagaznika i w klapie upchamy ile sie da pianki...
jako deske uzyjemy na pierwszym roku studiow byla to moja deska kreslarska, na 2,3 roku podstawa pod rysowanie rysunkow na 4 stolik pod herbate i obiad a na piatym roku zrobilem z niej podklad pod model na dyplom :D

deska wymiary 100 cm x 70 cm wiec sie przytnie zrobiona z paneli podlogowych grubosci 0.5 cm
od spodu bedzie pianka akustyczna, od gory bedzie tapicerka bagaznika przyczepiona za rzepach...

i tak zacznie sie moja przygoda z car audio (zaczynam doslownie od d... strony :D)
pozniej bedzie wytlumiana podloga (maty lub pianka), drzwi i boki (maty lub tasma dekarska), dach (maty lub tasma dekarska) slupki oraz sciana grodziowa.... a pozniej bedzie sie szukac wzmaka i jakiejs fajnej skrzyneczki ;)

jak wystarczy czasu to zdemontujemy tylna wycieraczke....
jak sie nam bedzie chcialo to zrobimy jakis manual... ;P

jakies sugestie, propozycje, rady??
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

było: Polo 1.7 SDI AKU - http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=16028
jest: Golf IV Variant 1.9 TDI AHF
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

z rad to moge polecic nie kupowanie tego badziewia ;) poczekaj i doluz troszke pieniazkow w cos lepszego niz bitum, bo nie bedziesz zadowolony. a co do pchania pianki w kazde wolne miejsce to tez nie jest dobry pomysl, jest specjalna watolina ktora sluzy do wytlumiania komumn, tego uzyjcie jezeli chcecie usunac drgania i niepozadane dzwieki, jak bedziecie tlumic bagaznik nie zaklejajcie otworow wentylacyjnych bo bedzie sie samochod pocil w srodku i cala pianka zajdzie wilgocia, w bagazniku najlepiej okleic podloge i nadkola oraz gola blache, reszte olac,
z wytlumieniem jest taka lipa ze jak zrobisz raz slabo, lub badziewnym materialem to pozniej zeby cos poprawic lub uzyc do wytlumienia czegos lepszego trzeba zedrzec stare wytmumienie, a uwierz mi ze smole i bitum nie najlepiej sie usowa ;)
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""Ciapek01""]jak wystarczy czasu to zdemontujemy tylna wycieraczke....
jak sie nam bedzie chcialo to zrobimy jakis manual...

jakies sugestie, propozycje, rady??[/quote]

Dobra rada: przy demontażu tylnej wycieraczki załatw sobie skądś ściągacz.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

szachownica fajna
skróć bata na dachu :grin:
Awatar użytkownika
Ada$
Newbie
Newbie

Post autor: Ada$ »

[quote=""Ciapek01""]dzis mialem chwile wiec pomodzilem ze swiatelkami (Szkodnik po czesci zmobilizowal mnie wymiany postojowek)

wczesniej mialem postojowki diody koloru bialego (czyli jedna dioda, ktora dawala niebieskawy poblask) i wymienilem na zamiennik tez diodowy tylko jest to 5 diod bialych swiecacych 360 stopni, takich

Obrazek
[/quote]

Hej czy uważasz, że na tych światłach postojowych wyposażonych w te żarówki da się poruszać w dzień zamiast marnować paliwo i żarówki od świateł mijania?
C
Ciapek01
Kontakt:

[quote=""Ada$""]ej czy uważasz, że na tych światłach postojowych wyposażonych w te żarówki da się poruszać w dzień zamiast marnować paliwo i żarówki od świateł mijania?[/quote]

jesli kupilbys taki zamiennik ale nie 5 diod (jak u mnie) tylko 7 lub 9 to swiatlo byloby bielsze o wiele i wypelnialoby pewnie caly reflektor, ale uwazam ze to nie jest wystarczajace by moc pozwolic sobie na jazde tylko na tym w dzien...

dzis zrobiona twarda podloga w bagazniku, nadkola, boki, klapa, tylna sciana bagaznika wyklejona matami i dodatkowo wytlumiona pianka tapicerska (ok 8 cm grubosci) deska podlogi od spodu wytlumiona pianka akustyczna 1 cm grubosci... calosc zlozona i skrecona ponownie... dzwiek (wg mnie) jest glebszy bas, i wyrazniejszy i fajnie buczy... bas o wiele mocniejszy (poznaje po skaczacym lusterku srodkowym) wczesniej przy ustalonej skali glosnosci o wiele mniej drzalo...
(dzieki wielkie Wodzu.Janovia ;) dalismy rade...)

pozniej mocno spozniony spot (dzieki chlopaki za cierpliwosc do nas) zaowocowal z mala sesje z nowym bratem blizniakiem mojego porshe :D (Surian ustawimy sie kiedys z lepsiejszym sprzetem na lepsiejsza sesje ;) )

kilka fotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

nastepne do ogarniecia jest powoli dalsze wytlumianiei wygluszanie polo... czyli teraz bedzie podloga (przy okazji wypiore tapicerke podlogi) oraz boczki obok tylnej kanapy a pozniej przod i dach (przy okazji zrobie czarna podsufitke)... powoli rozgladam sie za wzmakiem i skrzynka do bagaznika (naracie jezdzi tuba pasywna napedzana radiem) a pozniej bedziemy szukac tapicerki przodu z miejscem na glosniki i jakis dobrych glosniczkow... pasuje tez ruszyc cos nadkola bo ruda sie powoli pojawia... zarowki z przodu na nightbreakery osrama...

czekam na opinie
pozdrawiam
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Gites majonez Panie :D Czekam żeby na żywca obczaić :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
surian
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: surian »

Ustawiamy :) tak jak mówiłem w poniedziałek pewnie, o ile bede w stanie :grin:
Wygłuszenie i podłoga konkret :vinsent:
Jest ryzyko jest zabawa.
Awatar użytkownika
maruda
Newbie
Newbie

Post autor: maruda »

Sorry za szczerość, ale dla mnie mega obciach te szachownice. Wyglądają komicznie i do niczego nie pasują w tych autach.
Awatar użytkownika
surian
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: surian »

[quote=""maruda""]Sorry za szczerość, ale dla mnie mega obciach te szachownice. Wyglądają komicznie i do niczego nie pasują w tych autach.[/quote]

marudzisz :D
Jest ryzyko jest zabawa.
Awatar użytkownika
maruda
Newbie
Newbie

Post autor: maruda »

Czasem mi się zdarza :D
C
Ciapek01
Kontakt:

[quote=""maruda""]dla mnie mega obciach te szachownice. Wyglądają komicznie i do niczego nie pasują w tych autach.[/quote]
Maruda.. :) zdania sa podzielone.. wiec wiesz.. gust jest jak d... , kazdy ma swoja. :)

Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

A mi9 sie tam podoba szachownica i tez bym taką chciał mieć :)
Obrazek
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

[quote=""Kuba""]A mi9 sie tam podoba szachownica i tez bym taką chciał mieć [/quote]

Kuba, jak coś to mogę pomóc w oblepianiu dachu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”